Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum să scapi de muște în sezonul cald. Soluții eficiente pentru îndepărtarea acestor supărătoare insecte
Cum să scapi de muște în sezonul cald. Soluții eficiente pentru îndepărtarea acestor supărătoare insecte

Cum să scapi de muște în sezonul cald. Soluții eficiente pentru îndepărtarea acestor supărătoare insecte

17 iun. 2020, 13:05,
în Radio

Cum să scapi de muște. Vara și temperaturile ridicate creează un mediu propice pentru supărătoarele muște care ne transformă viața într-un calvar. Indiferent cât de atent ai fi, acestea tot reușesc să pătrundă în casă și să te enerveze la culme. Mai mult, intră în contact cu alimentele și le infectează, riscând astfel să te îmbolnăvești. Din fericire, însă, ai la îndemână mai multe metode prin care le poți ține la distanță.

A venit vara, temperaturile sunt din ce în ce mai mari, astfel că muștele ne dau mari bătăi de cap. Și oricât ai fi de vigilent ele tot reușesc să se strecoare în casă. Iar pericolul cel mai mare este că vor intra în contact cu alimentele, pe care le vor infecta. Așa că dacă nu vrei să te îmbolnăvești ar fi bine sa-ți iei măsuri de precauție.

Totuși, ar fi bine să nu te grăbești să folosești tot felul de substanțe chimice pentru îndepărtarea muștelor. Și aceasta pentru că îți dăunează și ție. Așadar, cel mai bine ar fi să recurgi la metode naturale, care sunt la fel de eficiente, dar nu sunt toxice.

Cum să scapi de muște fără chimicale

Vă prezentăm în cele ce urmează mai multe remedii naturale care vor ține muștele la distanță. În primul rând, dacă vrei să scapi de muștele din bucătărie, toarnă un pic de oțet într-o tigaie încinsă. Mirosul degajat va alunga îndată muştele din încăpere. Apoi, pune mușcate le ferestre. Aceste flori acționează ca o barieră în fața supărătoarelor insecte. Un efect similar îl au busuiocul, citronela sau lavanda.

De asemenea, poți face o capcană pentru muște amestecând într-un bol puțin vin cu detergent de vase. Muştele vor fi atrase de această aromă şi se vor îneca în soluţie. Totuși, este important să ai ferestrele dotate cu plase contra insectelor. O altă metodă de a scăpa de muște este să pui în colțurile camerelor busuioc sau mentă pisată. Același efect îl obții și dacă folosești lumânări cu miros de lavandă.

Nu în ultimul rând, poți alunga muștele cu ajutorul frunzelor de nuc. Tot ce trebuie să faci este să arzi câteva frunze, afară, în faţa ferestrelor. De asemenea, feliile de castravete asezate pe pervaz vor ține la distanță muștele de casa ta.

Ține muștele la distanță de casa ta

Cu toții știm cât de supărătoare pot fi aceste insecte bâzâitoare. Și cel mai bine te poți proteja de ele transformându-ți locuința într-un spațiu „ostil”. Astfel, muștele nu vor mai fi tentate să pătrundă într-un loc neatrăgător. Dar cum faci totuși asta? Ei bine, se știe că muștele se hrănesc cu resturi de mâncare și excremente. Așadar, dacă le lași mâncare la discreție, ele vor fi o prezență constantă în viața ta.

Este greu să scapi de muște atunci când lași mereu vase murdare în chiuvetă sau când gunoiul se adună în exces. De asemenea, și litiera animalelor de companie trebuie curățată frecvent ca să nu atragă muștele. Atunci când în casă nu e curățenie își vor face apariția și muștele. Însă, gândește-te că muștele fac parte din lanțul trofic, așa că nu le omorî. Tot ce trebuie să faci este să le alungi din casă.

Cum să scapi de muşte cu ajutorul cuişoarelor

Una dintre cele mai populare şi eficiente metode de a scăpa de muște este cea pe bază de cuişoare. Pentru aceasta ai nevoie de un măr copt, dulce și 20-30 cuişoare. Pentru a realiza această „sperietoare” de muște trebuie să înfigi cuișoarele în măr, îl pui pe o farfurioară și o așezi pe masă. Vei observa cum, dintr-o dată, toate muştele dispar ca prin minune. Și aceasta deoarece bâzâitoarele insecte urăsc mirosul subtil al cuișoarelor care este amplificat de sucul mărului. Cu o astfel de capcană pe masă te poți bucura în liniște de mâncarea preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *