Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Cum să scapi de mătreață cu oțet
Cum să scapi de mătreață cu oțet

Cum să scapi de mătreață cu oțet

02 mart. 2021, 10:53,
în Sanatate

Mătreața este o problemă frecventă, ale cărei simptome includ descuamarea excesivă a scalpului și mâncărimea. Poate fi cauzată de un exces de drojdie sau bacterii pe scalp, iar acestea au nevoie de un anumit pH pentru a crește, motiv pentru care modificarea pH-ului scalpului poate ajuta la eliminarea problemei. O modalitate de a schimba cu ușurință pH-ul scalpului este de a aplica oțet. Oțetul are chiar avantajul de a ameliora o parte din mâncărimea asociată cu mătreața. Aplicarea oțetului pe scalp în mod regulat vă poate ajuta cu adevărat să scăpați de mătreață.

Faceți o clătire cu oțet pentru a trata mătreața ușoară

Spala-ti parul. Nu utilizați șampon sau balsam non-ușor. În schimb, utilizați produse din ulei de lămâie sau arbore de ceai pentru a nu vă usca scalpul.

Umeziți-vă părul. Aplicați un amestec de o parte de apă si o parte de oțet pentru a vă umezi părul. Turnați încet amestecul pe cap, asigurându-vă că evitați contactul cu ochii. Opriți-vă din când în când pentru a vă masa scalpul.

Lasă să actioneze câteva minute. Acordați timp amestecului să vă pătrundă in scalp. Veți mirosi puternic a oțet atunci când aplicați amestecul, dar nu vă faceți griji, îl veți îndepărta când îl clătiți.

Clătește-ți bine părul. Puteți din nou șampon urmat de balsam sau pur și simplu vă puteți clăti părul cu apă fierbinte. Dacă doar vă clătiți părul cu apă, părul poate mirosi în continuare a oțet.

Repetați operațiunea. Repetați operația de clătire a oțetului zilnic până când mătreața dispare. Poate dura câteva zile până când mătreața scade semnificativ, dar dacă păstrați impulsul, veți obține rezultatele dorite. Este posibil să nu mai suportați mirosul de oțet, dar având în vedere rezultatele asupra sănătății scalpului, veți descoperi că a meritat efortul.

Folosirea oțetului concentrat pentru tratarea mătreții persistente

Poziționați-vă în cada sau duș. Nu trebuie neapărat să vă spălați părul înainte de a face acest tratament cu oțet. Ia un castron. Se amestecă ¼ pahar de oțet de mere cu câteva lingurițe de apă într-o sticlă mică de pulverizare sau într-un castron. Puteți folosi oțet de cidru de mere nediluat, dar poate fi dur pe scalpul sensibil și vă poate usca și părul. În schimb, luați puțin oțet diluat. Acest lucru vă va oferi toate beneficiile oțetului, dar amestecul va fi mai puțin agresiv.

Aplicați amestecul cu oțet direct pe scalp. Pulverizați-l direct pe scalp sau folosiți bile de bumbac pentru aplicare. Nu uitați să țineți ochii închiși, pentru a împiedica oțetul să intre în contact cu ei!

Masați-vă părul și mai ales pielea capului pentru a face oțetul să pătrundă profund. Lăsați oțetul să actioneze aproximativ 20 de minute. Înfășurați-vă capul cu un prosop cald pentru a reduce mirosul. Căldura din prosop îți va deschide și porii, permițând oțetului să pătrundă bine.

Clătește-ți bine părul. Oțetul este un produs puternic, motiv pentru care probabil va trebui să vă spălați părul și să faceți un tratament pentru a scăpa de miros. Utilizați produse ușoare, cum ar fi șampoane sau balsamuri care conțin ulei de arbore de ceai.

Repetați acest tratament cu oțet de mai multe ori pe săptămână. Oțetul concentrat poate fi dur pentru păr și scalp, așa că nu ar trebui să faceți acest tratament în fiecare zi. Cu toate acestea, făcând acest tratament în mod regulat, va ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzează mătreața.

Adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai în oțet. Este un antiseptic natural pe care îl puteți adăuga și la o cantitate mică de șampon înainte de a vă spăla părul. La fel ca oțetul, ajută la eliminarea bacteriilor și a ciupercilor de pe scalp.

Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
redactia.ro
Ce salariu avea Mihaela Tatu la Antena 1 și cât încasează Mirela Vaida
Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
a1.ro
Cât costă o noapte de cazare la hotelul Simonei Halep din Mamaia. Cât trebuie să dai pentru o cameră și ce părere au turiștii
Playtech.ro
Cât costă cea mai scumpă pâine din România. O găsești la Turda, prețul e neașteptat
observatornews.ro
Credea că-și dă casa prin Airbnb unei familii, dar în schimb au venit 500 de tineri. Cum a găsit-o la final
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Scenariu negru pentru România. Dacă speculațiile se adeveresc, e grav
realitatea.net
Ce trebuie să faci cu bulbii lalelelor după ce se scutură florile? Trucuri pentru reluarea înfloririi
SportpeSurse
Întreaga lume e în stare de șoc! Apariție tulburătoare în Moscova, în plin război între Rusia și Ucraina. Imaginea naște controverse uriașe
Playtech.ro
Se poate poate pune poprire pe pensie? Ce spune legea și în ce cazuri se aplică măsura
Dailybusiness.ro
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
RomaniaTV
Tichete sociale Paşte 2025. Pensionarii cu venituri mici primesc bani de miel şi cozonac de la Primărie, pe lângă voucherul de 400 de lei de la Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Cum arată fostul preot Visarion Alexa la aproape 3 ani de când a dispărut din spaţiul public
redactia.ro
Ce nu trebuie să spui sub nicio formă în ziua de Paște pentru a-ți merge bine tot anul
ego.ro
Au divorțat la scurt timp după nuntă! Vedetele care și-au spus ”adio” aproape instant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`