Dacă te confrunți cu migrene, iată cum poți să scapi de durerile de cap zilnice. Tot mai multe persoane se plâng de faptul că au parte în fiecare zi de oboseală, stres, stări de amețeală și chiar vertij. Durerea de cap sau cefaleea reprezintă un răspuns al organismului la anumiți factori de mediu negativi sau factori interni. În cazul în care această durere supărătoare se manifestă pe perioade lungi de timp, atunci este necesar să consulți un medic specialist. Iată câteva remedii eficiente pentru a trata acest disconfort.
Cum să scapi de durerile de cap zilnice
Durerile de cap zilnice sunt expresia clinică a anumitor afecțiuni. În cazul în care durerile sau migrenele supărătoare nu trec o perioadă lungă de timp, atunci acestea reprezintă un motiv de îngrijorare. Dacă durerea de cap este neobițnuit de severă și se agravează constant sau dacă este însoțită de febră, confuzie, probleme de memorie, stare de slăbiciune, vertij și leșin, atunci este necesar să ne adresăm medicului specialist.
Durerile de cap zilnice pot fi cauzate de hipertensiune arterială, tumori cerebrale, anevrism cerebral, dezechilibre hormonale, afecțiuni oftalmologice, atacuri de panică, depresie și anxietate sau de deficitul de vitamine și minerale din organism. De asemenea, migrenele pot să apară și din cauza stresului, a oboselii, a consmuluui excesiv de alcool sau cafea, expunerea la temperaturi extrem de scăzute sau de ridicate.
Printre cele mai frecvente tipuri de dureri de cap zilnice se află migrena, cefaleea și durerea sinusală. În funcție de factorul declanșator, durerile de cap se pot manifesta diferit. Dacă acest disconfort este declanșat de oboseală, lipsa somnului, stres sau de factori externi precum expunerea la zgomot, frig, căldură, atunci durerea nu reprezintă un motiv de îngrijorare. În schimb, dacă migrenele apar în fiecare zi și nu se ameliorează atunci este necesară vizita la un medic specialist. Durerile de cap zilnice pot fi prevenite cu ajutorul unor remedii naturiste precum ceaiuri, uleiuri esențiale de mentă sau de lavandă, dar și prin consumul de legume verzi.
Remedii eficiente împotriva migrenelor
Pentru a primi tratamentul corespunzător durerii de cap sau migrenei, medicul trebuie să afle mai întâi cauzele care au dus la apariția acestui disconfort. Investigațiile specialistului vor cuprinde un consult oftalmologic, neurologic și cardiologic. În urma consultului, medicul va recomanda o serie de tratamente, dar și un stil de viață echilibrat ce presupune o alimentație sănătoasă, hidratare, respectarea prelor de somn, practicarea unui sport, renunțarea la fumat și la consumul de alcool, combaterea stresului prin relaxare.
De aemenea, se recomandă și un tratament medicamentos pe bază de antiinflamatoare și analgezice. În cazul în care durerea zilnică de cap este cauzată de o inflamație cerebrală, atunci este necesară intervenția chirurgicală urmată de un tratament sever de recuperare. Există și câteva remedii naturiste care ajută la atenuarea durerilor de cap zilnice și a migrenelor. Uleiul de mentă, legumele verzi, nucile, peștele gras, fructele și cerealele integrale sunt benefice în cazul acestei afecțiuni supărătoare.
Durerile de cap zilnice semnalează adesea probleme grave de sănătate. Aceste migrene sunt declanșate de diferiți factori externi sau interni, iar dacă acest disconfort persistă mult timp este necesar consultul la un medic specialist.