Prima pagină » Sanatate » Cum să scapi de durerea de măsea: Remediul-minune care omoară nervul

Cum să scapi de durerea de măsea: Remediul-minune care omoară nervul

14 mart. 2022, 14:55,
BZI.ro, în Sanatate

Durerea de măsea a devenit insuportabilă? Află care este remediul-minune, la care poți apela, pentru a omorî nervul.

Recomandat este să ajungi numaidecât la un medic stomatolog. Însă, dacă nu este posibil, poți scăpa de durere și cu ajutorul remediilor naturiste. Un exemplu în acest sens îl constituie tămâia, care are acțiune imediată. Dacă nu ai tămâie la îndemână, nu este nicio problemă, fiindcă poți să folosești ceapă, lămâie, ulei de cuișoare și multe altele.

Aceste remedii sunt eficiente, însă pentru tratarea cauzei trebuie să mergi la medicul stomatolog, imediat ce ai posibilitatea.

o femeie cu durere de măsea

Durerea de măsea sau durerea de măsea cariată se număra printre cele mai neplăcute şi deranjante senzaţii resimţite.

Scapă rapid de durerea de măsea: Acest remediu omoară nervul!

Nu multă lume știe, dar dacă pui în locul dureros o bucățică de tămâie, durerea va dispărea imediat. În acest fel, nervul este omorât, iar durerea nu își va mai face apariția.

Un alt remediu eficient este usturoiul. Pisează un cățel de usturoi și pune-l pe măseaua dureroasă în fiecare dimineață. Usturoiul acționează ca un anestezic, fapt ce va face ca durerea să dispară.

Și uleiul de cuișoare te poate scăpa de durerea de măsea. Înmoaie un tampon de vată în ulei de cuișoare și presează-l pe zona dureroasă. Ce mai poți face este să mesteci două-trei cuișoare și poți să spui adio durerii.

Ideal atunci când te confrunți cu dureri de măsele este și sucul de lămâie. Stoarce o lămâie și spală-ți gura cu sucul acesteia dimineața, imediat ce te-ai trezit. În acest fel, scapi de bacterii și de tartru, iar respirația ta va fi proaspătă.

Dacă durerea devine insuportabilă, pune câteva cuburi de gheață într-un prosop curat și ține-l pe partea în care ai măseaua buclucașă. Totodată, poți face gargară cu apă cu sare la câteva ore sau cu apă caldă, în care ai lăsat la infuzat, pentru cinci minute, câteva frunze de oregano.

Dacă nimic din ce ți-am prezentat până acum nu a funcționat, bea o gură de whiskey sau de țuică, pentru a amorți zona. În acest fel, durerea va deveni mai suportabilă.

Mai mult, poți aplica pe măseaua dureroasă o pastă realizată din piper negru și frunze de busuioc. Durerea va dispărea în scurt timp.

bucăți de tămâie într-o lingură de lemn

Nu multă lume știe, dar dacă pui în locul dureros o bucățică de tămâie, durerea va dispărea imediat.

Sfaturi pentru a scăpa de durerea de măsele de la medicii stomatologi

Atunci când durerea de măsea persistă mai mult de o zi sau ai febră, însoțită de simptome ale unei infecții, este bine să vizitezi imediat un medic stomatolog. Fiecare cauză are propriul ei tratament. De exemplu, atunci când vorbim despre o carie, este necesară plombarea ei, pe când infecția constă în curățarea zonei și urmarea unui tratament cu antibiotice.

Până să ajungi la cabinet, poți lua un analgezic, pentru a calma zona. Mai mult, poți aplica o compresă rece, în situația în care durerea de măsea este efectul unui traumatism. Gura trebuie clătită cu apă călduță, nici prea caldă, nici prea rece, pentru a nu provoca și mai multă durere.

În final, încearcă să elimini resturile de alimente și placa bacteriană dintre dinți și măsele, cu ajutorul aței dentare.

o femeie la medicul stomatolog

Atunci când durerea de măsea persistă mai mult de o zi sau ai febră, însoțită de simptome ale unei infecții, este bine să vizitezi imediat un medic stomatolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *