Prima pagină » Lifestyle » Cum sa scapi de dependenta de zahar in patru pasi
Cum sa scapi de dependenta de zahar in patru pasi

Cum sa scapi de dependenta de zahar in patru pasi

15 ian. 2021, 10:03,
în Lifestyle

Un american mănâncă aproximativ 200 de grame de zahăr pe zi (în Romania această cifră este de vreo două ori mai mică ). Zaharul este aditivul alimentar numărul unu: se găsește în băuturi (adesea sub formă de siropuri), pâine, sosuri, condimente și în toate alimentele de convenție, inclusiv în alimentele cu conținut scăzut de grăsimi.

Unul dintre cei mai buni pași pe care îi puteți face pentru a vă îmbunătăți sănătatea și a pierde în greutate este reducerea aportului de zahăr . Acest lucru nu necesită o voință extraordinară sau decizia de a vă renunta brusc la dulciuri (cu excepția cazului în care, bineînțeles, doriți).

Faceți un plan pentru o lună

Există tot mai multe dovezi că zahărul creează dependență. Dar chiar dacă nu puteți trăi fără dulciuri și sunteți obișnuiți cu zahărul, atunci nu disperați.

Mulți vor încerca să vă convingă că a scăpa de dependență este foarte dificil din cauza influenței hormonilor și a neurotransmițătorilor asupra creierului. Dar o astfel de poziție nu dă încredere. De fapt, cu abordarea corectă, puteți scăpa de pofta de zahăr. Am ajutat multe femei cu mare succes.

Găsiți sursa numărul unu de zahăr din dieta dumneavoastră

Gândiți-vă la ceea ce mâncați și beți și găsiți principala sursă de zahăr. Primii suspecti sunt sucurile si produse de patiserie.

Poate beți o mulțime de sucuri de fructe gata preparate, cumpărați litri de limonadă, poate puneți patru linguri de zahăr în fiecare ceașcă de ceai sau gustați tot timpul iaurturi și deserturi dulci. Sau poate mănânci prăjituri sau briose toată ziua.

Când vă este clar ce trebuie eliminat din meniu, faceți un plan. Dacă bei ceai cu trei linguri de zahăr, reduce cantitatea treptat, astfel încât după o săptămână să bei cu două. O săptămână mai târziu – cu unul.

Pentru a avea succes, trebuie să vă mențineți entuziasmul de a uita de zahăr, de a nu vă gândi constant la privările voastre sau de a vă îndrepta asupra propriilor imperfecțiuni.

Alegeți produse naturale

Desigur, selecția de alimente convenabile și mese gata este imensă. Și zahărul se ascunde în prăjituri, prăjituri, înghețată, floricele, uscătoare, muesli, bare, condimente, sosuri și condimente.

Înlocuiți treptat alimentele preparate și alimentele convenționale cu produse naturale. Pregătirea propriilor mese vă va ajuta să reduceți semnificativ aportul de zahăr pe termen lung. Procedați în această direcție timp de 30 de zile folosind aceeași tranziție etapizată ca înainte.

Combate dependența de zahar cu somn

De fiecare dată când persoanele dependente de zahăr spun că trebuie să mănânce de șase ori pe zi, întreb câte ore pe zi dorm. Și se dovedește adesea că nu mai mult de șase.

Cum este legat somnul de zahăr? Odihna te va ajuta să faci față dependenței în același mod în care dulciurile te-au ajutat să o obții.

Multe studii au descoperit că lipsa a două ore de somn (și trebuie să te odihnești 7-9 ore pe zi) duce la supraalimentare și dependență de alimente . Adolescenții care dorm mai puțin au de două ori mai multe șanse să consume dulciuri decât alții , ceea ce duce la creșterea poftei de mâncare la maturitate și la dependența de alimentele bogate în calorii.

Prin urmare, pentru a mânca mai puțin zahăr și a-ți depăși dependența, trebuie să dormi suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *