Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Cum să scapi de coșurile de pe fese
Cum să scapi de coșurile de pe fese

Cum să scapi de coșurile de pe fese

17 feb. 2021, 18:06,
în Sanatate

Potrivit dermatologilor, pielea feselor este specială, deoarece conține un număr mare de foliculi de păr cu fire mai mult sau mai puțin vizibile. De asemenea, avem tendința de a petrece mult timp stând pe fese. Dintr-o dată, acest stil de viață sedentar, dar și contactul cu îmbrăcămintea strânsă, fricțiunea sau chiar transpirația „macerează” zona: acestia sunt factorii care favorizează apariția acestor imperfecțiuni, numite cosuri pe fese. Baza foliculului de păr se aprinde și provoacă ceea ce se numește „foliculită„, acest tip de cosuri mici. Iata cum să scapi de coșurile de pe fese!

Acest lucru este destul de obișnuit și cu câteva acțiuni simple puteți preveni acest inconvenient. Alegeti haine largi și schimbăti-le regulat dacă îți transpira fesele. Specialiștii observă că purtarea unui tanga sau o lenjerie strânsă crește riscul de inflamație și, prin urmare, de cosuri mici. Apoi, să nu vă spălați fesele, dermatologii subliniază că este inutil pentru acest tip de cos, deoarece astfel se dezbraca stratul superficial al pielii și, prin urmare, se măreste iritatia. Folosiți un săpun ușor sau antibacterian și mai ales uscați-vă bine pielea după duș. Această mică rutină ajută la prevenirea apariției cosurilor.

Acneea de pe fese e obișnuita

Dermatologii spun că poți avea acnee pe fese, dar de obicei aceasta apare și pe față sau pe spate, de multe ori merg împreună. Doar o examinare clinică, dermatologul va putea confirma dacă pe fesele tale exista acnee sau simple cosuri aparute in urma frecarii. Cosurile acneice pot avea un vârf mic și alb de puroi. În caz de acnee pe fese, pe lângă alte locații, se va oferi tratament oral în funcție de gravitatea leziunilor. Din nou, dermatologii îi sfătuiesc pe pacienți să nu-și atingă cosurile, se pot infecta și pot provoca cicatrici de acnee pe fese, pe lângă faptul că sunt dureroase.

Anumite semne ar trebui să te determine să consulți un medic

Dacă la atingere simți că fesele sunt un fel de bile mici, dacă sunt dureroase, este foarte important să le arăți medicului. Se va uita la leziuni pentru a vedea dacă sunt infectate, de exemplu. Este o complicație destul de frecventă a foliculitei fesiere, atunci când celulele unui folicul de păr se infecteaza. Nu este glumit, deoarece poate fi foarte dureroasa și se datorează adesea unei infecții bacteriene, în special Staphylococcus aureus.

În mod normal, zona va începe în mod natural să supureze, adică puroi gălbui va ieși din leziune. Pentru a ajuta puroiul să iasă, medicul dumneavoastră vă poate sfătui să faceți baie cu apă călduță cu antiseptic. Dar, mai presus de toate, un antibiotic, acest lucru este comun mai ales dacă infectia este aproape de această zonă extrem de sensibilă a anusului, bacteriile trebuie să fie eliminate! Uneori medicul poate tăia suprafața pentru a ajuta la îndepărtarea puroiului, care este delicata. Important este să nu le atingeți și să lăsați un profesionist să aibă grijă de ele, dacă este necesar.

Daca va confruntati cu persistența anumitor coșuri de fese sau cu complicațiile infecțioase grave care rezultă din acestea, se poate recomanda efectuarea unui screening pentru diabet sau un test pentru glicozurie, adică prezența glucozei în urină. Leziunile semnificative pot sugera, de asemenea, boala Verneuil și pot necesita un tratament special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`