Prima pagină » Sanatate » Cum să scapi de cearcăne: Remedii naturale cu efecte imediate

Cum să scapi de cearcăne: Remedii naturale cu efecte imediate

23 iun. 2021, 10:13,
BZI.ro, în Sanatate

Cearcănele sunt o problemă cu care se confruntă măcar o dată toate femeile. Tocmai de aceea, vor să știe cum să scapi de cearcăne fără să apelezi la tratamente costisitoare și, cel mai important, să nu mai fie nevoite să se confrunte cu această problemă.

Practic, cearcănele reprezintă o deteriorare a fibrelor de colagen și elastină care afectează în mod negativ elasticitatea pielii.

Cea mai la îndemână metodă pentru a masca aceste cearcăne inestetice sunt machiajul și tot felul de creme. Pentru a vindeca cu adevărat afecțiunea este esențial să știi ce cauză stă la baza apariției cearcănelor și pentru a găsi o solutie pe termen lung.

Care sunt cauzele apariției cearcănelor

Apariția cearcănelor poate fi cauzată de multipli factori. Cea mai des întâlnită cauză a colectării lichidului sub ochi este circulația slabă. În momentul în care porțiunile de grăsime se slăbesc, grăsimea începe să umple zona sensibilă de sub ochi. Vasele de sânge și capilarele apar mai ușor în zona ochilor atunci când circulația este mai slabă. Zona afectată începe să aibă o culoare vineție, apropiată de cea a vânătăilor.

O altă cauză care poate duce la apariția cearcănelor este lipsa somnului, care determină dilatarea vaselor de sânge de sub pielea subțire a ochilor, apărând astfel acea culoare închisă. Din cauza lipsei somnului există riscul ca zona de sub ochi să pară și umflată, nu doar de culoare închisă.

Apariția cearcănelor poate fi pusă și pe seama unor probleme la rinichi sau stomac. Astfel, cearcănele pot fi depozite de carbon, rezultate din incapacitatea organismului de a digera corect proteinele, ceea ce este adesea consecința lipsei de acid clorhidric din stomac sau a rinichilor care nu funcționează optim.

Cearcănele pot fi cauzate și excesul de sodiu în organism. Acesta poate duce la o retenție de lichide și apariția unor umflături sub ochi.

O altă cauză pentru apariția cearcănelor poate fi lipsa de nutrienți. Astfel, deficitul de vitamine B12 sau K și fier poate duce la o oxigenare slabă a țesuturilor corporale și ieșirea în evidență a venelor de sub ochi.

Cum să scapi de cearcăne: Ajutor din partea naturii

Pentru a scăpa rapid și eficient de cearcăne și fără a cheltui sume foarte mari pe tot felul de produse cosmetice puteți apela la mai multe produse naturale.

Cel mai cunoscut remediu natural pentru a scăpa de cearcăne este castravetele. Acesta reduce rapid cearcănele, împrospătează și revitalizează zonei. Castravetele are un efect astringent şi luminează pielea. Pentru asta se recomandă să tai două felii groase de castravete, pe care după ce le ții la frigider jumătate de oră, le pui pe pleoape aproximativ 10 minute.

Un alt remediu natural la care poți apela cu încredere pentru a scăpa de cearcăne este muşeţelul, care are acţiune antiinflamatoare. Tot ce ai de făcut este să bagi două pliculeţe de ceai de muşeţel în apă fierbinte, apoi să le răcești. Pe urmă trebuie să le aplici pe pleoape şi cearcăne timp de 20 de minute.

De mare ajutor pentru a scăpa de cearcăne este  și cartoful, care are proprietăţi calmante şi capacitatea de a albi şi lumina pielea, estompând astfel cearcănele. Pentru asta, taie două felii de cartof și pune-le în frigider. Pe urmă aplică-le pe pleoape și cearcăne timp de15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *