Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cum să scapi de anxietate – soluții simple pentru o problemă actuală

Cum să scapi de anxietate – soluții simple pentru o problemă actuală

07 dec. 2021, 12:51,
în Stiri si curiozitati

Tot mai multe persoane sunt afectate de stres în ultima perioadă, dar puțini sunt cei care știu cum să scapi de anxietate. Stilul de viață agitat, programul încărcat sau lipsa somnului au o influență negativă asupra organismului, declanșând un dezechilibru emoțional. De cele mai multe ori depresia este declanșată de stări frecvente de anxietate. Iată câteva soluții simple pentru o problemă actuală.

Cum poți să scapi de anxietate – cauze și soluții 

Anxietatea este o stare de agitație, tensiune și neliniște pe care o persoană o resimte într-o situată anume. Astfel, lipsa de control a acestor emoții negative poate duce la o permanentă disperare. Dacă anxietatea apare frecvent, ea poate declanșa o altă problemă la fel de gravă și anume depresia. 

De multe ori, starea de anxietate poate fi generată și de situații imaginare, de temeri sau frici inexistente cu adevărat. În acest caz, este necesară consultarea unui psiholog sau psihoterapeut. 

În ultima perioadă, anxietatea a devenit o problemă frecventă, dar există mai multe soluții pentru a depăși această stare de neliniște sau disperare.

Printre cele mai simple tehnici de gestionare a stărilor de anxietate se numără exercițiile de respirație, implicarea în activități care ne relaxează, practicarea unui sport sau practici de relaxare musculară.

Mai mult, psihologii recomandă în tratamentul anxietății și aromaterapia. S-a demonstrat faptul că anumite mirosuri pot declanșa stări de bine, iar anumiți stimuli vor contribui la relaxarea organismului. De exemplu, parfumul de lavandă, de pin, tămâie sau portocale au o influență benefică asupra persoanelor care se confruntă cu stări de anxietate. 

Puțini sunt cei care știu că menta are un rol benefic în tratarea depresiei și a stărilor de disperare care duc la anxietate. Fie că este pusă în cameră pentru mirosul puternic, cu efect terapeutic, fie că este utilizată în ceaiuri, menta este un bun remediu împotriva anxietății. 

Remedii naturiste împotriva anxietății

Cauzele care duc la anxietate sunt nenumărate, însă o bună gestionare a problemelor și un stil de viață sănătos ajută la depășirea acestui dezechilibru emoțional. Este știut faptul că stările de anxietate apar în momentul în care nu mai facem față situațiilor dificile, instalându-se teama și neîncrederea în propria persoană.

Pe lângă soluțiile oferite de psihologi, există și câteva remedii naturiste împotriva anxietății. Se pare că anumite alimente au un rol deosebit în tratarea acestei afecțiuni întâlnite tot mai des. 

Printre fructele recomandate se numără piersicile, merele, mango, avocado și kiwi. Acestea au un conținut ridicat de vitamina B8 care are efecte deosebite atunci când vine vorba  de stres. 

De asemenea, sunt recomandate și ceaiurile de plante care ajută la detensionarea organismului, oferind o stare de liniște și relaxare. Valeriana este planta minune în cazul stărilor de anxietate, fiind cunoscut efectul ei terapeutic. 

Un alt remediu naturist în tratarea anxietății constă în consumul de semințe și nuci, dar și de condimente precum coriandru, busuioc și cuișoare.

La fel de important este și programul zilnic, iar o bună organizare a timpului ne va ajuta să gestionăm situațiile ce pot scăpa de sub control. Mai mult, orele de somn au un rol important în depășirea stărilor de anxietate, oboseala fiind un factor declanșator al anxietății.

Cu ajutorul unor metode simple poți să scapi de anxietate. Stările de îngrijorare, de teamă și neîncredere pot fi depășite cu ajutorul unui stil de viață sănătos și a unui program echilibrat. 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024