Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cum să scăpati de grăsimea subcutanată
Cum să scăpati de grăsimea subcutanată

Cum să scăpati de grăsimea subcutanată

01 mart. 2021, 07:03,
în Sanatate

Grăsimea subcutanată este un strat de grăsime care se află în fiecare colț al corpului uman, care poate fi resimțita prin palpare. Aceasta este o masă de grăsime care se acumulează sub epidermă, care poate să nu fie dăunătoare sănătății atunci când indicele de masă corporală (IMC) rămâne normal

Această situație este foarte des observată la indivizii cu talie subțire, cu mici curbe situate la nivelul șoldurilor, asa numiții oameni în formă de pară. Pentru femei, acest tip de grăsime se acumulează puternic pe fese, coapse și abdomen, adică localizare ginoidă.

Pe de altă parte, pentru bărbați, stratul de grăsime tinde să se acumuleze în partea superioară a corpului, locația androidului. Monitorizarea este necesară în cazul în care rezultatele echilibrului sunt în exces, provocând riscul de supraponderalitate, care ar putea fi foarte periculos pentru sănătate.

Care este diferența dintre grăsimea subcutanată și grăsimea viscerală?

Grăsimea viscerală este o bucată de grăsime care se acumulează invizibil în spatele abdomenului, spre deosebire de grăsimea subcutanată, care este vizibilă pe tot corpul. Grăsimea abdominală situată sub viscere este deosebit de dăunătoare și poate avea un impact semnificativ asupra bunei funcționări a corpului uman. Atât inestetica, cât și periculoasa, totuși, grăsimea poate fi ușor îndepărtată.

Grăsime subcutanată: cauze

Există multe cauze ale grăsimii subcutanate:

Inactivitatea sau un stil de viață sedentar, o problemă întâlnită foarte des la persoanele cărora le lipsește activitatea fizică regulată;
Un consum excesiv de alimente prea grase, favorizând dezvoltarea grupurilor de grăsime pe suprafața corpului;
Anumite boli și probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, de exemplu.

Chiar dacă aveți o siluetă subțire, este important să aveți un stil de viață activ în timp ce promovați o dietă sănătoasă și echilibrată pentru a evita acest tip de problemă, care poate fi foarte dăunătoare sănătății dumneavoastră.

O problemă de sănătate periculoasă

Dacă depășește standardele, masa grasă poate provoca probleme grave de sănătate. Diagnosticul este verificat prin efectuarea unui echilibru lipidic: cu o măsurare a înălțimii, un calcul al IMC și o măsurare a tensiunii arteriale. O evaluare a grosimii grăsimii corporale se poate face și prin decojirea pielii cu un etrier.

Dacă cantitatea de grăsime este mai mare decât în ​​mod normal, pot apărea probleme grave de sănătate: diabet de tip II, hipertensiune arterială, probleme cardiace, accident vascular cerebral, oboseală, insomnie etc.

Elimină în mod natural grăsimea subcutanată

Am selectat metode sigure pentru a scăpa de grăsimea subcutanată.

O dieta echilibrata

Persoanele care suferă de supraponderalitate trebuie să adopte o reechilibrare a dietei, prin evaluarea nevoilor. Pentru a ușura lucrurile, căutarea sprijinului unui dietetician este cea mai bună soluție. Profesionistul va putea urmări dieta pentru a elimina kilogramele în plus.
În acest caz, va trebui apoi să favorizați consumul de alimente cu valoare energetică scăzută, cum ar fi varza, lămâia, sfecla, fructele etc.Mai presus de toate, nu uitați să beți multă apă pentru a asigura hidratarea corectă a corpului și a elimina toxinele.

Dieta si sport

Acesta este un program de slăbire însoțit de o activitate sportivă regulată. Rețeta poate fi făcută de un antrenor sportiv sau de un nutriționist, permițând persoanei în cauză să aibă un program vizat, astfel încât să obțină rezultate treptat.

Profesioniștii vor putea să vă ofere sfaturi în caz de supraalimentare. Această dietă nu este ușor de urmat, sprijinul unui specialist va fi destul de pozitiv asupra moralului și motivației tale.

Dacă instrucțiunile date de experți sunt respectate la maximum, nu veți avea probleme cu obținerea de rezultate după doar câteva săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *