Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Cum să refaceți flora intestinala și să vă resetați intestinul după o cura de antibiotice
Cum să refaceți flora intestinala și să vă resetați intestinul după o cura de antibiotice

Cum să refaceți flora intestinala și să vă resetați intestinul după o cura de antibiotice

24 mai 2021, 13:35,
BZI.ro, în Sanatate

Iată ce trebuie să știți pentru a restabili sănătatea intestinului, pentru a vă ajuta flora naturală și pentru a alege suplimentele de sanatate intestinala după antibiotice.

Corpurile noastre pot fi extrem de misterioase și complexe. Dar mulți oameni nu știu că există modalități simple, specifice, studiate de a vă îmbunătăți sănătatea – și majoritatea au legătură cu intestinul. Acest lucru se datorează faptului că organismul se bazează pe bacterii bune pentru a regla sistemul digestiv, pentru a sprijini imunitatea, producția de serotonină și multe altele. În loc să aflați cum să scăpați de bacteriile intestinale rele, veți descoperi că restaurarea florei intestinale și remedierea bacteriilor bune este mai importantă.

Reacții adverse frecvente ale antibioticelor

diaree
infecții cu drojdii
gaze
vărsături
greaţă
constipație

Chiar dacă antibioticele sunt foarte eficiente în eliminarea infecțiilor bacteriene, este important să luați măsurile de precauție necesare pentru a vă întări microbiomul intestinal, deoarece păstrarea bacteriilor bune este la fel de importantă ca uciderea celor rele.

Care sunt cele mai bune modalități de a restabili sănătatea intestinului

Nu este un secret faptul că sănătatea intestinelor este un lucru negociabil pentru atingerea stării generale de sănătate. Menținerea nivelurilor de bacterii bune în microbiomul intestinal se poate face prin mai multe moduri, inclusiv dieta și utilizarea probioticelor.

Începe cu dieta ta. Bacteriile bune se bucură de fibre și substanțe nutritive din alimentele vegetale – acestea sunt prebiotice – și transformă aceste substanțe în substanțe nutritive care vă hrănesc mucoasa intestinală și vă mențin echilibrul biomului intestinal.

Probioticele sunt drojdii vii și bacterii care există în mod natural în organism și pot fi suplimentate prin alimente, băuturi și capsule probiotice specifice. Alimentele precum varza murată, kimchi și kombucha conțin probiotice naturale, care completează bacteriile bune din intestin.

Alternativ, suplimentele probiotice conțin miliarde de bacterii de la una sau mai multe tulpini de bacterii care, în doze specifice, studiate, au beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre cele mai renumite și bine cercetate bacterii probiotice și drojdii pe care le veți găsi în suplimente:

Bifidobacterium Lactobacillus
Lactococcus Saccharomyces

Cât durează repopularea intestinului cu bacterii bune

Nu există un răspuns simplu la această întrebare, deoarece depinde de starea microbiomului, de calitatea dietei, de orice medicament pe care îl luați, de nivelul de exerciții fizice și multe altele. Cu toate acestea, microbiomul intestinal este foarte adaptabil și răspunde la alegerile de stil de viață pozitive.

Deci, dacă mâncați o dietă cu o mulțime de alimente întregi bogate în fibre (ceva pe care oamenii de știință le place să numească prebiotice) și adăugați niște alimente probiotice sau suplimente, puteți accelera restaurarea biomului intestinal. În plus, exercițiul regulat, în special cardio, este asociat cu o diversitate mai mare în intestine.

Cum se restabilește flora intestinala sănătoasă

O dietă sănătoasă, combinată cu suplimente probiotice, poate echilibra bacteriile bune ale intestinului completând ceea ce este ucis de antibiotice, atât în ​​timpul cât și după un curs de antibiotice. De asemenea, pot preveni cel mai frecvent efect secundar: diareea asociată cu antibiotice.

Probioticele sunt în general sigure și uneori chiar recomandate să fie administrate în timpul unui curs de antibiotice, cu excepția pacienților spitalizați și a persoanelor cu sistem imunitar compromis. Acestea sunt deosebit de utile ulterior pentru a sprijini recuperarea microbiomului intestinal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *