Prima pagină » Economic Local » Cum sa reciclăm corect deșeurile din plastic? Dacă te obișnuiești cu procesul totul devine normal!

Cum sa reciclăm corect deșeurile din plastic? Dacă te obișnuiești cu procesul totul devine normal!

14 feb. 2023, 15:34,
în Economic Local

Societatea Salubris S.A. împreună cu Primăria Municipiului Iași vine în sprijinul ieșenilor și inițiază Campania „Pune deșeurile la locul lor! Respectă legea!”, o campanie de conștientizare a ieșenilor în ceea ce privește gestionarea corectă a deșeurilor.

Continuăm prin a prezenta pe scurt despre ce anume se colectează și ce nu, cum, și mai ales de ce!

Plasticul, aluminiul, metalul

Plasticul se aruncă în eurocontainerul galben aflat la punctele gospodărești și în pubela maro deținută de utilizatorii de la case

Ce colectăm? Plastic – recipiente din plastic pentru băuturi/alimente, pungi/folii curate, dopuri din plastic, mape plastic, ambalaje neimpregnate cu substanțe chimice, farfurii/pahare de unică folosință/pahare de iaurt, alte obiecte casnice din plastic.

Metalul/Aluminiul se aruncă în aceeași pubelă cu plasticul, cea marcată cu galben aflată la punctele gospodărești de la blocuri și în pubela maro deținută de utilizatorii de la case

Ce colectăm? Metal – ambalaje metalice (doze, dopuri, conserve,etc.), agrafe deteriorate, pixuri din metal, capse, blinder clips, capsatoare, perforatoare, suport pentru pixuri, capace metal de la borcane, blistiere/folii medicamente obișnuite (goale), alte obiecte casnice din metal.

NU se colectează selectiv ambalajele și materialele contaminate cu diverse substanțe sau materii de altă natură, ambalaje de la produsele de curățenie, cutii din polistiren pentru mâncare (PS), baterii și acumulatori, electrocasnice, spray-uri, cutii de vopsea.

Este esențial să golim de conținut recipientele colectate și să le presăm înainte să le lăsăm la punctele de colectare.

De ce reciclăm plasticul ?

Pentru că acesta se descompune în aproximativ 500 de ani.

Pentru că reciclarea plasticului reduce consumul de apă.

Se reduce nevoia creării de noi spații de depozitare a deșeurilor astfel că suprafețele pot fi folosite pentru alte proiecte.

Pentru că producția de plastic scade prin reciclarea masivă, se reduce și gradul de folosire a resurselor naturale pentru această activitate.

Natura iți mulțumește când ești părtaș la înfrumusețarea ei! Arată-i că îți pasă și colectează deșeul separat!

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Incepeti colaborarea cu asociatiile de proprietari nu mai macaiti prin presa ce si cum sa selectam degeaba selectez daca nu am acces la acele pubele,administratorul nu stie ,presedintele nu stie de acele tag uri sau se face ca nu stie mai umblati si la acele care cica is supravegheate video dar is vandalizate zilnic ,iesiti un picut din barlog .

  • Sa le spuna cineva si tiganilor sa colecteze separat si sa nu mai vandaliazeze pubelele aflate la punctele gospodaresti! Uneori e asa mizerie ca-ti vine rau cand vrei sa arunci gunoiul. Camerele de luat vederi pentru cine sunt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`