Gelul de aloe vera este unul dintre cele mai apreciate produse din industria cosmetica, avand numeroase beneficii pentru piele. Acesta are proprietati astringente, antibacteriene si hidratante care regenereaza pielea, mentinand-o tanara si lipsita de pete si imperfectiuni. In plus, este extrem de revigorant si ajuta la vindecarea ranilor, fiind remediul ideal pentru arsuri solare si alte rani ale pielii. Aceste leziuni pot lasa semne si pot duce la imbatranirea prematura.
Aloe vera este compusa in mare parte din apa, dar contine si vitaminele A, C si E, un grup de antioxidanti care previn daunele oxidative. Toate aceste beneficii si multe altele pe care nu le-am mentionat au transformat aloe vera intr-un ingredient de baza in numeroase tratamente din comert, care ii valorifica proprietatile in scopuri cosmetice.
Insa pentru a obtine un maxim de beneficii de pe urma acestei plante, cel mai bine este sa o folosesti in stare 100% naturala. Tocmai de aceea iti prezentam mai jos o reteta simpla de gel de aloe vera preparat acasa si iti aratam cum sa il utilizezi. Gelul de aloe vera este usor de preparat si foarte util. Desi este disponibil si in comert, este mai bine sa prepari singur/a un produs ecologic pentru a proteja mediul inconjurator si a evita conservantii.
Ingrediente: 3 frunze de aloe vera, 1 lingura de zeama de lamaie (10 ml), 1 lingura de ulei de germeni de grau (10 ml).
Instructiuni: Mai intai de toate, este indicat sa uzi planta in fiecare zi, timp de cinci zile, inainte de a prepara gelul. Astfel, te asiguri ca frunzele sunt in stare optima atunci cand le folosesti.
Dupa incheierea acestui interval, taie trei frunze sau oricat consideri ca este necesar pentru prepararea gelului.
Indeparteaza spinii de pe margini si tine frunzele intr-un bol cu apa pentru cel putin 24 de ore. Schimba apa la fiecare 3-4 ore pentru ca fiecare frunza sa elibereze o substanta numita aloina, care poate fi toxica.
Dupa ce au trecut cele 24 de ore, scoate frunzele din apa si extrage pulpa. Cu un cutit, taie fiecare frunza pe lateral. Apoi extrage gelul cu o lingura sau cu o spatula si pune-l intr-un bol. Adauga zeama de lamaie si uleiul de germeni de grau, care intareste proprietatile plantei datorita continutului de vitamina E si a altor antioxidanti.
Amesteca si bate toate ingredientele pana obtii o crema alba, densa. Nu folosi telul, opteaza mai degraba pentru un blender, daca doresti. La final, toarna produsul intr-un recipient de sticla inchis ermetic si pune-l la frigider, pentru a-l putea folosi cat mai mult timp.
Mod de aplicare: Gelul de aloe vera trebuie aplicat local. Indiferent de motivul pentru care folosesti gelul, ia atat cat consideri ca este necesar si aplica-l pe zona afectata. Este bine sa repeti acest pas de trei ori pe saptamana pentru a obtine rezultate in cel mai scurt timp.
Ce intrebuintari are gelul de aloe vera? Acest produs natural poate fi folosit in fiecare zi pentru ingrijirea pielii si eliminarea anumitor probleme de la nivelul acesteia. Are proprietati nutritionale unice si nu provoaca efecte secundare atunci cand este aplicat local.
Gelul de aloe vera este benefic pentru piele: Curata, hidrateaza si regenereaza pielea. Deschide porii astupati. Previne acneea. Calmeaza iritatiile si inflamatiile. Diminueaza petele, cicatricile si basicile. Previne cosurile, punctele negre si punctele albe. Reduce impactul negativ al razelor solare. Calmeaza arsurile. Previne si diminueaza vergeturile. Reduce mancarimile si exfolierea cauzate de dermatita seboreica si psoriazis. Previne imbatranirea prematura. Tonifiaza pielea si ii ofera fermitate. Reduce bacteriile. Trateaza calcaiele uscate si crapate. Dupa cum poti vedea, nu este deloc greu sa prepari un gel de aloe vera natural care contribuie la ingrijirea pielii.
Acum ai la dispozitie o reteta si cunosti intrebuintarile gelului de aloe vera. Prin urmare, poti sa transformi acest produs in cel mai bun aliat al tau pentru a-ti mentine pielea frumoasa.