Rădăcina de papadie este cea mai comună, dar în funcție de beneficiile vindecătoare pe care le căutați, puteți folosi orice parte doriți. Așa că pune fierbătorul in priza, nu va dura mult.
Vei avea nevoie:
Păpădie proaspăt culeasă
Cratiţă
Apă
Pahar de măsurare și linguri
Miere sau agave, dacă este necesar, un îndulcitor natural (deși este adesea suficient de dulce)
Pentru a face ceai de flori de păpădie:
Se fierbe 1 cană de apă în cratiță.
Așezați petale de 10 flori de păpădie într-o strecurătoare de ceai sau direct în ceașcă.
Se acoperă cu apă clocotită și se lasă să se absoarbă timp de 20 de minute.
Pentru a face ceai din frunze de păpădie:
Se fierbe 1 cană de apă în cratiță.
Spălați și uscați șase frunze de păpădie, apoi tăiați-le mărunt și puneți-le în ceașcă.
Se acoperă cu apă clocotită și se lasă să se absoarbă 10 minute.
Pentru a face ceai din rădăcină de păpădie:
Scoateți radacina proaspătă, asigurându-vă că utilizați unelte de grădinărit pentru a obține rădăcina.
Se fierbe 1 litru de apă în cratiță.
Spălați, uscați și tăiați cubulete și adăugați 2 lingurițe de rădăcină în apa clocotită. Acoperiți oala și reduceți focul.
Lăsați pe foc timp de aproximativ un minut.
Indepartati oala de pe foc și continuați să aburiți timp de 40 de minute.
Strecurați rădăcinile și serviți.