Prima pagină » Culinar » Cum să prepari cea mai fragedă carne de vită la cuptor. Încearcă două rețete delicioase pentru o masă savuroasă

Cum să prepari cea mai fragedă carne de vită la cuptor. Încearcă două rețete delicioase pentru o masă savuroasă

29 ian. 2025, 16:00,
în Culinar

Rețetele cu carne de vită la cuptor sunt unele dintre cele mai apreciate preparate datorită gustului intens și texturii fragede. De asemenea, poate fi preparată într-o varietate de moduri, de la rețete simple, dar savuroase, până la combinații sofisticate de arome. Fie că alegi o bucată de mușchi, friptură sau chiar un roast beef, acest tip de carne este întotdeauna o alegere excelentă.

Dacă vrei să încerci ceva cu adevărat delicios, există nenumărate rețete cu carne de vită care pot satisface orice gusturi. De la preparate tradiționale la variante mai inovative, se pretează foarte bine pentru gătirea la cuptor, astfel încât să ai parte de toți nutrienții de care ai nevoie.

Rețeta de carne de vită la cuptor cu legume

Ca să pregătești rețeta de carne de vită la cuptor ai nevoie de 1,5 kilograme de carne de vită, pulpă sau spată, 2 cepe mari, tăiate julienne, 3 morcovi, tăiați rondele, 2 cartofi mari, tăiați cuburi, 4 căței de usturoi, zdrobiți și 200 de mililitri de vin roșu sec. De asemenea, îți mai trebuie 50 de mililitri de ulei de măsline, 1 linguriță de rozmarin uscat, 1 linguriță de cimbru uscat, 2 foi de dafin, sare și piper, precum și 100 de mililitri de apă.

Începe prin a pregăti carnea de vită, spălând-o bine și tăind-o în bucăți de dimensiuni potrivite, dacă este necesar. Unge bucățile de carne cu ulei de măsline și presară sare, piper, rozmarin și cimbru, apoi masează bine pentru a-i da un gust uniform. Curăță legumele și taie-le în bucăți mari, ceapa julienne, morcovii în rondele și cartofii în cuburi. Aceste legume vor contribui nu doar la gustul preparatului, dar și la consistența sosului care se va forma la cuptor. Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline și rumenește bucățile de carne pe toate laturile, până când se formează o crustă aurie. Acesta este un pas important, deoarece ajută la menținerea suculenței cărnii în timpul coacerii la cuptor. Într-un vas de cuptor adânc, pune legumele tăiate și usturoiul zdrobit, după care adaugă carnea rumenită deasupra și toarnă vinul roșu și apa, foile de dafin și acoperă vasul cu folie de aluminiu. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, pune vasul în cuptor și lasă carnea să se coacă timp de aproximativ 2 ore sau până când este fragedă și se desprinde ușor cu furculița. Dacă vrei o crustă mai crocantă, poți îndepărta folia cu 20-30 de minute înainte de final. După ce este gata, scoate vasul din cuptor și lasă-l să se odihnească 10 minute înainte de a tăia carnea. Servește friptura din carne de vită la cuptor alături de legumele coapte și sosul obținut în timpul coacerii. O altă rețetă în care carnea se gătește lent este cea cu rasol de vită, suculent și aromat.

Roast beef la cuptor

Pentru acest preparat ai nevoie de 1 kilogram de mușchi de vită, 2 linguri de ulei de măsline, 3 căței de usturoi, zdrobiți și 1 linguriță de rozmarin proaspăt, tocat. În plus, mai trebuie să pregătești 1 linguriță de cimbru proaspăt, tocat, sare și piper, după gust, 100 de mililitri de vin roșu sec și 1 lingură de unt.

Începe prin a scoate mușchiul de vită din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a-l pune la cuptor, pentru a ajunge la temperatura camerei. Unge-l cu ulei de măsline pe toate laturile și condimentează-l cu sare, piper, usturoi, rozmarin și cimbru. Asigură-te că masezi bine condimentele pentru a pătrunde în carne. Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu, pune mușchiul de vită în tigaie și rumenește-l pe toate laturile, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Acest pas este important pentru a forma o crustă care va ajuta la păstrarea suculenței cărnii în timpul coacerii. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, așază mușchiul într-un vas de cuptor și toarnă vinul roșu în jurul cărnii. Pune vasul în cuptor și lasă-l să se coacă timp de 20-30 de minute pentru un roast beef mediu, iar pentru o carne mai bine făcută, lasă-l 40-50 de minute. Poți folosi un termometru pentru a verifica temperatura internă, care trebuie să fie de 55 de grade Celsius pentru un roast beef medium-rare, 60 de grade Celsius pentru mediu și 70 de grade Celsius pentru bine făcut. După ce carnea a ajuns la temperatura dorită, scoate-o din cuptor și las-o să se odihnească timp de 10 minute, pentru ca sucurile să se redistribuie în carne. Acest lucru va face ca roast beef-ul să fie mai fraged și mai suculent. La final, taie mușchiul de vită în felii subțiri și servește-l alături de garnitura preferată, precum cartofi gratinați, legume coapte sau piure de spanac savuros și nutritiv. Poți adăuga și un sos din sucurile de carne rămase, pentru un plus de gust. Roast beef-ul la cuptor este un preparat elegant, perfect pentru mesele de sărbătoare sau orice ocazie specială. Carnea va avea o crustă crocantă și un interior fragede și suculent, iar aromele de rozmarin și cimbru o vor transforma într-un deliciu de neuitat. Cu aceste rețete cu carne de vită la cuptor vei putea impresiona oaspeții sau familia cu un preparat delicios și apetisant.

Bugetul.ro
Găselnița Digi RCS RDS pentru abonații din România. Toți cei care au un abonament la compania de telecomunicații se pot bucura de filme și în aplicația Digi TV
redactia.ro
Un nou accident aviatic în India. Nu există supraviețuitori
Bugetul.ro
Gospodarii care își ridică un solar în grădină pot primi amenzi chiar şi de 100.000 de lei, dacă nu sunt atenţi la o serie de norme banale
a1.ro
Ce se întâmplă cu ajutorul de înmormântare. Anunțul făcut de Dragoş Anastasiu, consilier al președintelui Nicușor Dan
Playtech.ro
Peștele la conservă mai sănătos decât tonul. Alegerea surprinzătoare a experților
observatornews.ro
Momentul în care un turist face bucăţi scaunul "Van Gogh", acoperit cu Swarovski, într-un muzeu din Italia
Playsport.ro
România a intrat cu greu în Schengen, dar Europa ridică din nou granițe. Visul liberei circulații se năruie
Evz.ro
O nouă taxă pregătită de Guvern. Mulți români vor avea de suferit
realitatea.net
Reguli mai DURE pentru călătoria cu avionul în spațiul UE. Orice solicitant va avea nevoie de autorizație de călătorie
SportpeSurse
EXCLUSIV Imagini devastatoare cu casa părintească a lui Ion Țiriac din Brașov. Locuința a ajuns o dărăpănătură în care colcăie șobolanii. Primarul orașului face declarații tulburătoare despre miliardar: ““Nu l-a interesat niciodată”
Playtech.ro
Cât plătești pentru un șezlong în Thassos. Prețuri 2025 pe plajele de top: Marble, Vathi și La Scala
Dailybusiness.ro
Câți bani a câștigat Cristela în 2024. Cu ce afaceri se ocupă soția lui Călin Georgescu
RomaniaTV
Nuntă înainte de înmormântare. Soția i-a pus verigheta pe deget lui Ciprian Pian și s-a căsătorit cu el în timpul priveghiului. A fost chemat și preotul să oficializeze cununia
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Statul a luat din cardurile românilor 870 de milioane în trei zile. Suma maximă retrasă de la fiecare, 5.000 de lei
redactia.ro
❌Impozite și taxe mai mari în România! Ilie Bolojan, anunțul momentului👇
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 iunie 2025
14 iunie 2025