Prima pagină » Culinar » Cum să prepari butter chicken, o rețetă indiană cu pui și unt

Cum să prepari butter chicken, o rețetă indiană cu pui și unt

12 nov. 2024, 09:08,
în Culinar

Similar cu rețeta de tikka masala, butter chicken este unul dintre cele mai populare curry-uri la orice restaurant indian din întreaga lume. Bucăți de pui aromate și aurii, amestecate într-un sos de curry incredibil de cremos, această rețetă este una dintre cele mai bune pe care le vei încerca.

Unul dintre lucrurile grozave la această rețetă este că ingredientele sunt destul de ușor de găsit în cămara ta sau la magazin. De exemplu, ai nevoie de garam masala, turmeric, chimen, pudră de ardei iute roșu și sare pentru a face un sos grozav. S-ar putea să ai chiar unele dintre acestea în dulapurile din bucătărie.

Cum să prepari butter chicken

Înainte de toate, pentru marinata de pui puteți folosi pulpe sau piept de pui fără os și fără piele. Totuși, pulpele sunt preferate pentru suculența lor. Astfel, puiul va fi fraged și plin de savoare. De asemenea, aveți nevoie de iaurt simplu, care acționează ca un frăgezitor și adaugă o ușoară aciditate, ajutând condimentele să pătrundă. În ceea ce privește condimentele, puteți opta pentru usturoi și ghimbir, ce adaugă un pic de iuțeală marinatei, garam masala, turmeric și chimen, pudră de ardei iute și, bineînțeles, sare. Puteți ajusta cantitatea în funcție de toleranța la condimente.
Pentru sos trebuie să amesteci ghee. Acest ingredient oferă preparatului o textură bogată și cremoasă și intensifică aromele condimentelor. Mai departe, ai nevoie de ceapa, care formează baza sosului, adăugând dulceață și profunzime. Ulterior, pregătește condimentele și roșii zdrobite pentru aciditate și formarea unei baze groase și bogate pentru sos. De asemenea, îți trebuie smântână îngroșată pentru un plus de cremozitate. Nu uita de sare și zahăr. De asemenea, dacă se oferă o atenție deosebită ingredientelor, acesta poate fi și un preparat kosher.

Amestecă iaurtul simplu, usturoiul, ghimbirul, garam masala, turmeric, chimion, pudra de chili și sarea cu bucățile de pui până când sunt acoperite uniform. Lasă la marinat în frigider, timp de cel puțin 30 de minute sau peste noapte, dacă vrei niște arome mai puternice.

Încălzește o tigaie mare la foc mediu și adaugă o cantitate mică de ulei. Gătește puiul marinat în tranșe, rumenind până devine maroniu pe toate laturile, apoi pune-l deoparte. În aceeași tigaie, topește untul și călește ceapa până devine moale. Adaugă usturoiul, ghimbirul și condimentele rămase și gătește până devin aromate. Mai departe, pune roșiile zdrobite, aducând la fierbere. Folosește un blender pentru a pasa sosul până devine omogen și pune sosul înapoi în tigaie, adaugă smântână și amestecă bine.

Reglează gustul cu sare și zahăr, pentru a echilibra aromele. Adăugă puiul rumenit înapoi în sos și lasă-l să fiarbă la foc mic, până când este gătit complet și sosul s-a îngroșat. Astfel, aromele se pot combina. La final, presară coriandru proaspăt și servește cu orez sau pâine naan cu usturoi. Acest fel de mâncare poate fi acompaniat de un pahar cu vin pelin.

Câțiva pași simpli pentru pâinea naan

Naan este un tip de pâine de bază în multe țări din Asia de Sud și Orientul Mijlociu. Este moale, pufoasă, aromată și ușoară, perfectă pentru a savura sosurile și curry-urile, precum butter chicken, tikka masala, curry de pui sau curry de calamar. Este unul dintre acele feluri de mâncare pe care nu ar trebui să le sari niciodată când mănânci la un restaurant indian.

Metoda tradițională de gătire într-un cuptor de lut sau în foc de lemne. Această metodă este laborioasă și necesită mai multe abilități. Ingredientele de bază de care ai nevoie sunt făină universală, apă și drojdie. În unele cazuri, oamenii adaugă iaurt simplu, ghee, lapte sau ou pentru o textură și un gust suplimentar.

Într-un bol mic, adăugă zahărul, apa caldă și drojdia. Amestecă pentru a combina bine. Drojdia ar trebui să fie activată până când devine spumoasă, în aproximativ 10 minute. Transferă făina pe o suprafață plană și fă o adâncitură în mijloc.
Adăugă amestecul de drojdie, iaurtul, sarea și uleiul și frământă aluatul până când suprafața devine netedă și lucioasă, aproximativ 10 minute. Acoperă aluatul cu o cârpă umedă și lasă-l să dospească într-un loc cald. Aluatul ar trebui să își dubleze volumul în aproximativ 1 oră.

Împarte aluatul în 8 porții egale. Întindeți aluatul într-un cerc, folosind un sucitor.
Încălzește o tigaie la foc mare și unge ușor suprafața cu puțin ulei. Pune aluatul în tigaie, iar când se umflă și formează bule, întoarce-l și gătește cealaltă parte. La final, unge pâinea naan cu unt topit și întinde în sosul de la butter chicken.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`