Prima pagină » Sanatate » Cum să prepari acasă crema pentru negi? Iată ce ingrediente trebuie să conțină remediul miraculos

Cum să prepari acasă crema pentru negi? Iată ce ingrediente trebuie să conțină remediul miraculos

05 mai 2023, 09:20,
în Sanatate

Crema pentru negi preparată în casă din rostopască proaspătă, tăiată mărunt, este un remediu miraculos, pe care mulți oameni îl caută. Iată ce ingrediente trebuie să folosești pentru a-l prepara.

Rostopasca este, încă din cele mai vechi timpuri, un remediu excelent împotriva negilor și nu numai. Această plantă este un aliat important în tratarea rănilor și a numeroase afecțiuni ale pielii.

În compoziția ei, rostopasca are alcaloizi, sparteină, vitamina C, ulei volatil, flavonoizi, saponoide, săruri minerale și diferiți compuși care o recomandă în tratamentul a peste o sută de afecțiuni. De pildă, planta minune este folosită pentru tratarea colicilor biliare, dischineziei biliare, acneei, eczemelor, enterocolitelor și hepatitelor acute și cronice. Chiar și în tratamentul leucemiei rostopasca și-a arătat eficiența.

flori de rostopască

Rostopasca este, încă din cele mai vechi timpuri, un remediu excelent împotriva negilor și nu numai. Această plantă este un aliat important în tratarea rănilor și a numeroase afecțiuni ale pielii.

Cremă pentru negi. Cum să o prepari acasă și ce ingrediente să folosești?

Crema pentru negi este alcătuită din 50 de grame de ulei de măsline, 100 de grame de ulei de cocos, 15-20 de grame de ceară de albine și 80-100 de grame de rostopască proaspătă, tăiată mărunt.

Pentru a prepara acest unguent, ai nevoie de un vas emailat sau de yena, în care să pui uleiurile, ceara de albine și planta tocată mărunt. Pune vasul pe aragaz, la foc mediu și amestecă aceste ingrediente cu ajutorul unei linguri din lemn, timp de aproximativ 15 minute. Ia vasul de pe foc și lasă-l la răcit până a doua zi.

În ziua următoare, încălzește ușor conținutul, pentru ca mai apoi să îl poți strecura printr-un tifon. Pune compoziția rezultată în recipiente mate sau închise la culoare și păstrează-le la rece. Se mențin în stare perfectă chiar și două-trei luni, grație cerii de albine, care este un conservant desăvârșit.

Unguentul cu rostopască este un bun remediu, care se folosește extern pe negi, furuncule, tăieturi, răni superficiale, răni infectate, tuberculoza pielii, eczeme, psoriazis, pete de bătrânețe, veruci, impetigo, cearcăne, piele crăpată, lupus și scabie.

Unguent cu rostopască pentru eczeme

Rostopasca nu este bună numai pentru negi, ci și pentru eczeme. Unguentul se prepară din 30 de grame de rostopască și 15 grame de vaselină, la care se adaugă 10 mililitri de ulei de măsline. Amestecul se folosește pentru ungerea rănilor, care ulterior se pansează. Pansamentul se lasă două-trei zile, după care se schimbă, procesul repetându-se până la vindecarea completă a eczemelor.

De asemenea, la nivelul zonelor afectate, este nevoie să realizezi aplicații locale de două-trei ori pe zi, la nivelul zonelor afectate.

Unguentul este contraindicat persoanelor care se confruntă cu alergii la oricare dintre componentele produsului. Mai mult decât atât, se recomandă testarea prealabilă a sensibilităţii pe o porţiune mică de piele.

Așadar, rostopasca este un remediu minune, care se folosește pentru tot felul de afecțiuni ale pielii, în special pentru: negi, furuncule, tăieturi, răni superficiale, răni infectate, tuberculoza pielii, eczeme, psoriazis, pete de bătrânețe, veruci, impetigo, cearcăne, piele crăpată, lupus și scabie.

De precizat este că, înainte de a folosi o cremă pentru negi realizată din rospopască, este nevoie să ceri sfatul unui specialist. Fie un farmacist, fie un medic te poate îndruma cum să o folosești și cât timp să o utilizezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *