Prima pagină » Culinar » Cum să pregătești un aluat franțuzesc pentru prăjituri. Secrete din rețeta marilor bucătari

Cum să pregătești un aluat franțuzesc pentru prăjituri. Secrete din rețeta marilor bucătari

26 ian. 2024, 14:28, 1 ,
în Culinar

Iată cum să pregătești un aluat franțuzesc pentru prăjituri. Aluatul franțuzesc este fraged, aromat și are o textură fină. Pentru acesta avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație și îndemânare. Iată câteva secrete din rețeta marilor bucătari.

Cum să pregătești un aluat franțuzesc pentru prăjituri

Dacă vrem să pregătim niște tarte savuroase cu cremă de ciocolată sau de vanilie și ornate cu fructe, trebuie să facem mai întâi un aluat franțuzesc. Acesta se face rapid, cu ingrediente alese cu grijă. Aluatul franțuzesc ne ajută să obținem cele mai bune deserturi de casă.

Pe lângă acest aluat, putem face și unul cu untură sau cu lapte dacă vrem să pregătim niște plăcinte pufoase și gustoase, pregătite după rețeta bunicii. La fel de bine putem să facem un aluat fraged și aerat pentru o pâine de casă delicioasă. Pentru aluatul fraged avem nevoie de 500 g de făină, 250 ml de apă, 20 g de drojdie proaspătă, jumătate de linguriță de zahăr, 1 linguriță de sare și 20 ml de ulei.

Rețetele de aluat de casă sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de ceea ce vrem să gătin. Aluatul franțuzesc are o textură aparte, este elastic, aromat și are o culoare specifică.

Rețeta unui aluat perfect

Pentru aluatul franțuzesc vom avea nevoie de 250 g de făină, 125 g de unt, 50 ml de apă, 1 gălbenuș, un vârf de linguriță de sare și 2 linguri de zahăr.

Într-un vas încăpător se pune făina apoi se face o gaură în mijloc și se adaugă sarea și cubulețele de unt. Se amestecă totul pentrru a obține o compoziție ca de firimituri. După aceea se adaugă apa, gălbenușul de ou și zahărul.

Se amestecă din nou pentru a obține un aluat ferm. Se frământă bine, iar când aluatul nu se mai lipește de mâini se lasă la rece pentru 30 de minute. Aluatul franțuzesc este ideal pentru a pregăti o tartă cu fructe sau cu ciocolată. Tarta poate fi făcută și cu dulceață, cu brânză și stafide, cu smântână sau cu cremă de vanilie. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu un desert irezistibil putem face o tartă cu mere și scorțișoară. Pentru aceasta vom avea nevoie de un aluat fraged și de o umplutură gustoasă. Pentru umplutură vom folosi 12 mere, 200 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 2 lingurițe de scorțișoară, 100 g de stafide și coajă rasă de la o lămâie. Dacă vrem să îi încântăm pe musafiri cu ceva dulce, ideale sunt savuroasele mini tarte cu fructe. Pentru mesele festive ideale sunt gustoasele mini tarte cu fructe. Crema de vanilie delicioasă și fructele gustoase împreună cu aromele inedite se vor îmbina armonios într-un desert de neuitat și pe placul tuturor.

Aluatul franțuzesc are o textură aparte și se face cu ingrediente alese cu grijă și cu un strop de îndemânare. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cu un aluat făcut după rețeta franțuzească vom obține cele mai bune deserturi de casă, ideale de servit la orice masă.

Comentarii
  • Va rog numai bateti campii aluatul frantuzesc „Foietaj” se face din: faina 600gr,unt 600gr, o lingura de otet, apa in functie de umiditatea fainii. Se lucreaza la rece se dau „N” turatii pentru a obtine cele 32 de straturi. Am 45 de ani experienta in domeniu. Apel la redactie nu mai publicati toate retetele scrise de catre persoane care nu au nicio pregatire in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`