Prima pagină » Culinar » Cum să pregătești de unul singur fideaua pentru cataif de la zero

Cum să pregătești de unul singur fideaua pentru cataif de la zero

13 nov. 2024, 14:31,
în Culinar

Fideaua pentru cataif este foarte populară în Orientul Mijlociu, dar și în regiunea mediteraneeană și balcanică. Aceasta este folosită pentru a face diverse deserturi delicioase, printre care kunefe și kadayif.

Există o concepție greșită precum că poți face fideaua prin tocarea aluatului filo. Cu toate acestea, sunt două produse care se realizează diferit. În timp ce unul este făcut dintr-o compoziție care este întinsă în fire subțiri, celălalt este preparat din foi foarte subțiri și delicate.

Cum se prepară fideaua pentru cataif

Pentru a prepara fideaua pentru cataif aveți nevoie doar de câteva ingrediente pe care oricine le are în bucătărie. Astfel, trebuie să pregătiți 2 căni de făină universală, 1 cană de amidon de porumb, 2 linguri de ulei vegetal, 2 căni de apă și sare.
Astfel, într-un bol mare, bateți făina, amidonul de porumb și sarea, după care adăugați uleiul și apa și amestecați până devine omogen. Ulterior acestor pași, strecurați aluatul printr-o sită pentru a vă asigura că nu are cocoloașe. Mai departe, turnați aluatul într-o sticlă ce are un capac cu un orificiu foarte mic tăiat în partea de sus. Chiar dacă aluatul pare foarte neted, va trebui să-l strecurați înainte de a-l transfera în recipient, altfel gaura se va înfunda. Țineți cont că doriți ca firele să fie cât mai subțiri posibil. Dacă nu aveți o astfel de sticlă, o altă opțiune este să folosiți un poș.

Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu până devine fierbinte și stoarceți ușor sticla pentru a elibera un fir foarte subțire de aluat într-o mișcare circulară, începând din centrul tigăii și lucrând spre marginea acestuia. După 5 până la 10 secunde, va începe să se desprindă de vas. Dacă observați că aluatul este maro când îl scoateți din tigaie, înseamnă că temperatura este prea mare și trebuie ajustată. Firișoarele ar trebui să rămână albe. De asemenea, dacă distribuiți aluatul dintr-o parte în alta, în loc de o mișcare circulară, marginile vor fi prea groase.

După ce se gătește, ridicați-l ușor cu o spatulă și puneți-l într-un bol. Acoperiți vasul cu un prosop de bucătărie și continuați acest proces până când toată compoziția este folosită. Desfaceți fâșiile în secțiuni mai mici înainte de a le folosi în rețeta de baclava.

Feta saganaki cu cataif

Crocantă la exterior, sărată și cremoasă la interior, această feta saganaki prăjită în tigaie este o reinterpretare a clasicului saganaki grecesc. Acest aperitiv simplu se prepară în aproximativ 10 minute și cu doar câteva ingrediente.

Înainte de a începe, scoateți cataiful din frigider pentru a-l aduce la temperatura camerei. Mai departe, aveți nevoie de 2 felii de brânză feta, fiecare de 130 de grame, 75 de grame de fidea cataif, tăiată în bucăți de 1 centimetru, 2 ouă bătute ușor, 1 lingură de semințe de susan negru, 1 lingură de fulgi de ardei iute și ulei de măsline. Pentru servire puteți alege oregano și fulgi de ardei iute.

Pentru început, amestecați cataiful, semințele de susan și fulgii de ardei iute într-un bol mare, iar în altul bateți ouăle. Mai departe, înmuiați brânza feta în ou și acoperiți-o generos cu amestecul de cataif, asigurându-vă că toate laturile sunt bine acoperite. Repetați cu cea de-a doua felie de feta rămasă.

Încălziți o tigaie de dimensiuni medii și încingeți uleiul de măsline. Puneți felia de feta în tigaie și gătiți timp de 1 minut sau până când partea de jos devine aurie. Întoarceți cu grijă și gătiți pentru încă un minut, după care ungeți marginile și laturile feliei cu puțin ulei. Astfel, puteți fi sigur că se va găti bine pe laturi cataiful. Puneți feta pe o farfurie și presărați cu oregano proaspăt și fulgi de ardei iute. Puteți servi preparatul alături de un sos sriracha. De asemenea, fideaua pentru cataif poate fi integrată în multe alte preparate, atât dulci, cât și sărate.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Chefi la cuțite, 26 martie 2025. Cine a câștigat a noua amuletă. Un concurent a primit cuțitul de aur. Ce concurenți au uimit
Playtech.ro
Cea mai simplă reţetă de paste. Are 5 ingrediente şi a fost inventată de Jamie Oliver
observatornews.ro
Cod portocaliu şi galben de vreme rea până sâmbătă. Sunt aşteptate ploi abundente şi vânt în toată ţara
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Banii care vor fi retrași din circulație. Prețurile vor fi rotunjite
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Dialog ireal între Gigi Becali și Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus. „Gigi, fac cum zici tu”. VIDEO
Playtech.ro
Când este următoarea minivacanţă. Angajaţii vor putea sta acasă 4 zile
Dailybusiness.ro
Mezeluri fără vină! Cele mai sănătoase variante, delicioase și fără chimicale periculoase
RomaniaTV
Vestea dată de Smiley și Gina Pistol! E bucurie mare în familia lor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Peste 10.000 de bugetari vor fi concediaţi, anunţul de la Ministerul de Finanţe
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`