Este important să știi cum să pregătești cel mai bun piure de dovleac pentru a obține niște preparate culinare savuroase. Dovleacul este o sursă bogată de vitamine și poate fi consumat în diferite moduri deoarece poate deveni ingredientul perfect în pregătirea unor plăcinte sau prăjituri, dar și a unor mâncăruri gustoase. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat reușit.
Cum să pregătești cel mai bun piure de dovleac
Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare ușoară, gustoasă și sănătoasă, ideal este un piure de dovleac. Pentru acest preparat avem nevoie de câteva ingrediente, dar la final vom obține un adevărat deliciu. Piureul de dovleac poate fi făcut și pentru bebeluși, dar este ideal și celor care adoptă un stil de viață sănătos și au o alimentație echilibrată.
Piureul de dovleac poate fi servit ca atare alături de niște chiftele savuroase, dar poate fi folosit și ca umplutură pentru niște plăcinte savuroase. Plăcinta cu dovleac este pe placul multora dintre noi, fiind gustoasă, aromată și pufoasă. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un alt deliciu cu dovleac, putem face foarte ușor acasă dovlecel scăzut cu mărar, o mâncare delicioasă. Pentru a oferi un plus de savoare piureului de dovleac, putem adăuga și morcov fiert mixat foarte bine împreună cu un cartof fiert.
Un alt preparat savuros de sezon este mâncărica de gutui, ideală la mesele festive alături de alte bucate alese. Piureul de dovleac este alegerea perfectă în sezonul rece, când vrem să revitalizăm organismul cu o mâncare sănătoasă și gustoasă.
Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă
Pentru a pregăti un piure de dovleac, vom avea nevoie de 1 dovleac mare, 1 cartof, unt, lapte și sare. Mai întâi se spală dovleacul, se taie în două și se curăță de semințe. Jumătățile de dovleac se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor timp de 45 de minute. Când dovleacul este făcut suficient, se scoate, se lasă la răcit și se taie după în bucăți mici. Se mixează cu ajutorul unui robot de bucătărie până când obținem o compoziție cremoasă și fină.
Se adaugă sare după gust și puțin unt. Se amestecă din nou, iar când este gata se adaugă și cartoful fiert mixat foarte bine. Piureul de dovleac poate fi garnitura perfectă alături de alte bucate alese. Mai mult, piureul poate fi folosit și ca umplutură pentru prepararea unor plăcinte și prăjituri savuroase, doar că în umplutura din piure de dovleac vom adăuga zahăr și scorțișoară.
Piureul de dovleac poate fi păstrat mult timp la congelator și folosit ori de câte ori vrem să pregătim niște mâncăruri delicioase. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține niște preparate culinare savuroase. Atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat aromat și gustos, putem face dovlecei umpluți la cuptor. Aceștia sunt ideali la mesele festive alături de alte bucate.
Piureul de dovleac este gustos, sănătos și ușor de făcut, fiind pe placul multora dintre noi. Acest deliciu poate fi servit ca atare, dar poate fi transformat în ingredientul perfect pentru prepararea unor mâncăruri inedite.