Prima pagină » Culinar » Cum să pregătești cel mai bun compot de struguri. Secrete din rețeta bunicii

Cum să pregătești cel mai bun compot de struguri. Secrete din rețeta bunicii

15 sept. 2023, 09:39,
în Culinar

Dacă vrei să afli cum să pregătești cel mai bun compot de struguri, trebuie să ai în vedere câteva secrete din rețeta de odinioară. Când vine vorba de compot, doamnele se întrec în tot felul de rețete aromate. Pe placul multora dintre noi este compotul de struguri. Acesta are o savoare aparte, este sănătos și poate fi conservat pentru iarnă la borcan. Iată câteva secrete din rețeta bunicii.

Cum să pregătești cel mai bun compot de struguri

Când vine vorba de bunătățurile pregătite de către gospodine pentru cămară, compotul de struguri este nelipsit. Acesta are o aromă aparte, se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă acest compot, putem pregăti pentru iarnă și o dulceață aromată și parfumată de trandafiri. Aceasta necesită mai mult timp de preparare și un strop de imaginație, iar la final vom obține un adevărat deliciu.

Pe lista preparatelor savuroase pentru iarnă putem pregăti și o zacuscă la borcan de vinete, ardei, ciuperci sau dovlecei. Toate acestea sunt pregătite de către doamnele pricepute în bucătărie. Compotul de fructe este savuros, sănătos și poate fi consumat la orice masă și la orice ocazie. Compotul dee struguri poate fi pregătit fără zahăr sau cu îndulcitori, putem folosi struguri albi sau negri, iar pentru un plus de savoare putem adăuga în compot și câteva felii de mere coapte.

Trucuri pentru un preparat reușit

Dacă vrem să pregătim un compot de struguri care să își păstreze proprietățile și pe timp de iarnă vom avea nevoie de 6 kg de struguri, 800 g de zahăr și 2 l de apă.

Mai întâi se desprind boabele de struguri de pe ciorchine, se spală apoi se lasă la scurs și se pun boabele în borcane sterilizate. Într-o cratiță se pune zahărul în apă și se lasă la fiert până când zahărul se topește. Când este gata se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit.

Siropul obținut se toarnă peste strugurii din borcane, se pun capacele apoi se fierb la bain-marie timp de 20 de minute. Iarna se desface borcanul, se diluează siropul cu puțină apă și se mai fierbe un clocot. Acest compot va fi aromat, gustos și ideal de servit la orice ocazie.

Compotul de struguri are o aromă aparte, este ușor de pregătit și poate fi conservat la borcan pentru iarnă. Dacă vrem să oferim compotului un plus de savoare, putem adăuga câteva felii de mere. Pentru un compot de struguri și mere vom avea nevoie de 4 mere coapte, 1 kg de boabe de struguri, 2 l de apă și 200 g de zahăr. Compotul de struguri va avea o aromă deosebită dacă este pregătit cu câteva felii de mere bine coapte și zemoase. Cu siguranță acest deliciu va fi pe placul tuturor celor de la masă și merge de minune alături de alte deserturi de casă sănătoase, energizante și incredibil de gustoase. Compotul poate fi consumat ca atare sau folosit la prepararea unor prăjituri însiropate, cremoase și rafinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
18 septembrie 2024
18 septembrie 2024