Prima pagină » Culinar » Cum să pregătești cei mai buni faguri cu cremă. Secrete din rețeta bunicii pentru un desert pufos și aromat

Cum să pregătești cei mai buni faguri cu cremă. Secrete din rețeta bunicii pentru un desert pufos și aromat

12 dec. 2023, 08:07,
BZI.ro, în Culinar

Iată cum să pregătești cei mai buni faguri cu cremă. Fagurii sunt nelipsiți de la masa de Crăciun alături de niște prăjituri și fursecuri de casă. Fagurii se fac în tradiționala formă de fontă și se pot umple cu cremă de ciocolată sau cu dulceață, în funcție de gust și preferințe. Iată câteva secrete din rețeta bunicii pentru un desert pufos și aromat.

Cum să pregătești cei mai buni faguri cu cremă

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase, rafinate și aromate. De la delicioasele fursecuri de casă, turta dulce glazurată până la prăjitura Albă ca Zăpada sau negresa cu nuci și stafide, toate sunt adorate de mulți dintre noi.

Dacă vrem să readucem la masă aromele deliciilor din vremea copilăriei, putem pregăti niște faguri cu cremă. Aceștia se fac rapid, sunt pufoși, aromați și incredibil de gustoși, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final ne vom răsfăța papilele gustative.

Fagurii se fac în clasica formă de fontă, iar pentru umplutură putem folosi cremă de ciocolată, dar și gem sau dulceață de casă. Fagurii merg de minune și la masa de Crăciun, fiind o adevărată încântare pentru musafiri.

Rețeta bunicii pentru un desert de casă savuros

Pentru delicioșii faguri cu cremă vom avea nevoie de 300 g de făină, 4 ouă, 10 g de praf de copt, 100 g de zahăr, 100 ml de lapte, 80 ml de ulei și puțină sare, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi 500 ml de lapte, 50 g de amidon, 200 g de unt, 150 g de zahăr, 1 linguriță de esență de rom și 30 g de cacao.

Mai întâi vom pregăti crema pentru faguri. Într-o cratiță se pune laptele la fiert apoi se adaugă zahărul, cacao, amidonul și esența de rom. Se amestecă ușor, iar când compoziția începe să se îngroașe se pune și untul.

Se ia crema de pe foc și se lasă la răcit apoi se pune la frigider pentru a se întări. După aceea vom pregăti compoziția de aluat. Într-un bol se bat ouăle împreună cu zahărul apoi se toarnă laptele, uleiul, praful de sare, făina și praful de copt.

Compoziția de aluat trebuie să fie subțire, ca la clătite. Pentru a forma fagurii avem nevoie de forma de faguri. Forma de fontă se unge cu ulei apoi se toarnă câte o lingură din compoziția de aluat în fiecare formă mică de faguri. Se închide forma și se ține la foc mic apoi se întoarce pe ambele părți. Când fagurii sunt gata, se pune o lingură de cremă pe unul apoi se pune altul deasupra pentru a forma fagurii umpluți. Acest desert îi va cuceri pe cei de la masă.

Fagurii cu cremă pot fi pregătiți pentru masa de Crăciun alături de alte prăjituri de casă delicioase. Fagurii pufoși și aromați le vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Fagurii pot fi umpluți cu cremă de ciocolată, cu cremă de vanilie sau cu dulceață de casă, în funcție de gust și preferințe. Acest desert merge servit la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *