Iată cum să pregătești cea mai bună salată orientală de vară. Aceasta este ușor de făcut, este bogată în vitamine și este ideală de servit în zilele toride. Salata orientală de vară poate fi servită ca atare sau împreună cu alte mâncăruri din carne. Iată rețeta unui preparat gustos și sănătos.
Cum să pregătești cea mai bună salată orientală de vară
Când vine vorba de salata de vară, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. De la salata de legume sau la cea de fructe, doamnele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Pe placul multora dintre noi este salata orientală de vară.
Aceasta este sățioasă, sănătoasă și este recomandată și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată. Salata de vară poate fi servită cu un sos aromat, dar merge perfect și cu o porție de șnițele fragede și gustoase.
La fel de bine putem asezona salata orientală cu o porție de ficăței de pui prăjiți în tigaie sau făcuți la cuptor. Salata de vară este ideală de servit la orice ocazie alături de alte bucate alese.
Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu
Pentru salata orientală de vară vom avea nevoie de 1 kg de cartofi, 5 frunze de salată verde, 4 fire de ceapă verde, 4 castraveți, 3 roșii, 5 ridichi, 2 ardei grași, 100 g de măsline, 3 ouă fierte și câteva fire de pătrunjel verde. Pentru dressing vom folosi 4 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oțet de mere, 2 linguri de apă, sare și piper. Mai întâi se pun cartofii la fiert în apă cu sare. În același timp se pun în altă oală ouăle să fiarbă. Când cartofii sunt gata se iau de pe foc și se curăță de coajă. După aceea se toacă legumele foarte bine.
Într-un vas se taie în cubulețe potrivite cartofii, salata verde, apoi se pun toate legumele tăiate mărunt. Într-un pahar se amestecă ingredientele pentru dressing apoi se toarnă peste salată și se amestecă ușor. La final, se pune salata pe un platou și se ornează cu pătrunjel verde tocat și câteva felii de roșii. Se pune salata la rece apoi se servește simplă sau împreună cu o friptură fragedă și suculentă sau alături de niște șnițele gustoase și crocante.
Salata orientală de vară este delicioasă, sățioasă și ușor de pregătit. Aceasta se poate servi la orice ocazie alături de alte bucate alese. Pentru a oferi salatei un plus de savoare putem adăuga măsline, boabe de porumb sau putem să optăm pentru o salată de vară cu ton. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.
Dacă vrem să pregătim o salată de vară de post, putem folosi ingrediente precum dovlecei, ardei proapeți, salată verde, roșii, castraveți, boabe de porumb și multe altele, după gust. Cu siguranță salata orientală de vară va fi apreciată de toți cei de la masă. Fie că este consumată ca atare, fie că ese pregătită ca garnitură alături de o friptură delicioasă, salata orientală de vară este sănătoasă, răcoritoare și se face rapid, cu doar câteva ingrediente.