Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat ca în vremea copilăriei, iată cum să pregătești cea mai bună plăcintă cu brânză la tigaie. Plăcintele cu brânză făcute la tigaie au o savoare aparte și pot fi servite la orice ocazie, nu doar la mesele festive. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii pentru un preparat reușit.
Cum să pregătești cea mai bună plăcintă cu brânză la tigaie
Când vine vorba de gustoasele plăcinte de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. De la plăcintele făcute cu brânză dulce, sărată, cu urdă și mărar sau plăcintele umplute cu dulceață sau ciocolată, toate sunt pe placul celor de la masă.
Plăcinta cu brânză la tigaie este adorată de mulți dintre noi. Aceasta se face după rețeta bunicii, cu doar câteva ingrediente, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Pe lângă această plăcintă fragedă, gustoasă și pufoasă, putem preăgit pentru cei dragi și un chec cu mere.
Acesta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem face o negresă cu vișine. Prăjitura negresă cu vișine are o savoare aparte și un gust dulce-acrișor irezistibil. Plăcinta cu brânză la tigaie este ideală de pregătit la mesele festive, dar și ori de câe ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat savuros.
Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu
Pentru plăcintele cu brânză la tigaie vom avea nevoie de 300 g de făină albă de grâu, 5 g de drojdie uscată, 200 ml de apă caldă, 5 g de sare, 140 g de brânză de oaie, 150 g de smântână și 30 ml de ulei.
Mai întâi se pregătește aluatul pentru plăcintele cu brânză. Se pune făina într-un vas mare, se face o gaură în mijloc și se adaugă drojdia uscată. Se toarnă și apa caldă apoi se încorporează făina cu drojdia. Se pune sare apoi se începe frământarea aluatului până când devine elastic și omogen. Se lasă aluatul la dospit timp de o oră. Între timp se pregătește umplutura pentru plăcinte. Se rade brânza într-un castron apoi se adaugă smântâna. Se amestecă totul foarte bine și se adaugă un strop de sare.
Aluatul se împarte în patru bucăți egale apoi fiecare bucată se întinde foarte bine pentru a se obține o foaie de grosime potrivită. Se taie bucata în două apoi se pun câteva linguri de umplutură și se împăturește foaia de aluat adunând marginile spre mijloc.
Când plăcintele sunt gata, se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Plăcintele se coc la foc mic pentru a se rumeni foarte bine. Se scoate fiecare plăcintă pe o farfurie întinsă, se lasă ușor la răcit apoi se servesc călduțe. Cu siguranță vom obține niște plăcinte pufoase, gustoase și aromate.
Plăcinta cu brânză la tigaie este delicioasă și poate fi pregătită la mesele festive alături de alte bucatte alese. Savuroasele plăcinte le vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Când vine vorba de plăcintele de casă, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare.