Prima pagină » Culinar » Cum să pregătești cea mai bună dulceață de soc. Rețeta gustoasă a bunicii

Cum să pregătești cea mai bună dulceață de soc. Rețeta gustoasă a bunicii

22 mai 2023, 12:31,
în Culinar

Iată cum să pregătești cea mai bună dulceață de soc, un adevărat deliciu și o sursă de vitamine pentru organism. Florile și fructele de soc sunt două ingrediente minune și au numeroase beneficii. Florile de soc se culeg la sfârșitul lunii mai, iar fructele apar ceva mai târziu. Se poate face o dulceață savuroasă, aromată și sănătoasă atât din florile de soc, dar și din fructe. Iată rețeta gustoasă a bunicii pentru a obține o dulceață perfectă.

Cum să pregătești cea mai bună dulceață de soc

Dulceața de soc este pe placul multora dintre noi, fiind o sursă bogată de vitamine necesare organismului. Acest tip de dulceață se poate face din flori sau fructe de soc, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un preparat irezistibil. Dulceața de soc contribuie la eliminarea secrețiilor bronșice, întărește sistemul imunitar și ajută la eliminarea substanțelor toxice din organism prin urină și transpirație.

Socul poate fi consumat sub formă de ceai, socată sau dulceață. Deși florile și fructele de soc au numeroase beneficii, este important să știm și contraindicațiile acestuia. Florile de soc au efect laxativ, sudorific, diuretic, antiinflamator, antiseptic și antioxidant. Consumul de ceai din flori de soc este contraindicat pe o perioadă mai mare de 10 zile deoarece supradozarea poate duce la intoxicații, vomă, iritații ale gâtului sau dificultăți respiratorii.

Dulceața de soc este aromată, sănătoasă și se face ușor, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta de odinioară a bunicii, succesul culinar va fi garantat. Un alt deliciu din farmacia naturii este Aloe Vera. Aceasta plantă miraculoasă tratează multe boli și este cunoscută pentru proprietățile sale de vindecare.

Rețeta care te va ajuta să obții o dulceață aromată, gustoasă și sănătoasă

Dulceața de soc este un adevărat deliciu pe care îl putem prepara foarte rapid și ușor chiar la noi acasă. Dulceața se poate face din flori de soc, culese la sfârșitul lunii mai, dar la fel de bine putem pregăti o dulceață din fructe de soc. Pentru aceasta vom avea nevoie de 1 kg de fructe de soc, 1 kg de zahăr, 150 ml de apă, 4 linguri de zeamă de lămâie și 1 pliculeț de zahăr vanilat.

Trebuie de știut faptul că fructele de soc nu se consumă crude, ci trebuie culese atunci când s-au copt foarte bine. Mai întâi se spală fructele de soc și se lasă la scurs. Într-o oală cu apă se pune zahărul și se lasă la fiert până când se obține un sirop gros. Se adaugă în sosul obținut fructele de soc și se lasă la fiert timp de 45 de minute. La final se adaugă zahărul vanilat pentru un plus de savoare și zeama de lămâie.

Se pune dulceața de soc în borcane sterilizate și se lasă la răcit. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu, care îi va cuceri pe toți cei de la masă și le va aminti de vremea copilăriei.

Dulceața de soc are o savoare aparte, este sănătoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat irezistibil. Dulceața din flori sau fructe de soc are numeroase beneficii pentru organism și poate fi servită ori de câte ori dorim, fie la micul dejun fie pe timpul zilei ca desert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`