Prima pagină » Culinar » Cum să pregătești acasă un unt vegan? Pentru ce feluri de mâncare poate fi folosit acesta?

Cum să pregătești acasă un unt vegan? Pentru ce feluri de mâncare poate fi folosit acesta?

12 apr. 2023, 08:41,
în Culinar

Un unt vegan este de fapt un substitut pentru cel obișnuit. Acesta nu se topește la temperatura camerei și nu se transformă într-un monolit atunci când este înghețat. Are o nuanță ușor gălbuie și o aromă distinctă de lapte acru, în ciuda absenței laptelui sau a smântânii din compoziția sa.

Dacă ați renunțat la produsele de origine animală, v-ați întrebat vreodată cu ce să înlocuiți untul? Îți împărtășim noi o rețetă simplă de unt vegan. Mai jos vă voi spune mai în detaliu cum se face untul vegan. Laptele vegetal sau laptele de soia este cel mai potrivit pentru a pregăti acest deliciu sănătos. Uleiul de nucă de cocos ar trebui să fie neparfumat și rafinat. Puteți adăuga, de asemenea, drojdie nutritivă și un vârf de cuțit de turmeric pentru culoare. Untul este potrivit pentru coacere și pentru a fi întins pe pâine. Are o aromă delicată, cremoasă și delicioasă.

Unt vegan. Ingredientele necesare și pași de respectat în pregătirea acestuia

Pentru a pregăti un unt vegan nu veți avea nevoie de prea multe ingrediente. Pentru a obține consistența dorită trebuie să folosiți lapte vegetal în cantitate de 120 mililitri, fără zahăr sau aditivi. Ulei de cocos aproximativ 200 mililitri și ulei vegetal în cantitate de 50 mililitri. Mai mult decât atât, veți avea nevoie de sare în cantitate de 1-2 vârfuri alături de oțet de mere, aproximativ o lingură.

Pentru a reuși să obții produsul dorit este important să respecți toți pașii în pregătirea acestuia. Astfel, întâi de toate se pregătesc toate ingredientele. Amestecați laptele vegetal cu oțetul de mere și lăsați să se acrească pentru o vreme.

Topiți uleiul de nucă de cocos într-o baie de apă până când devine lichid. Apoi lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Combinați toate ingredientele și amestecați-le cu ajutorul unui mixer sau blender. Turnați amestecul în forme și lăsați-l la frigider pentru câteva ore, cel mai bine este peste noapte. Untul vegan este gata, savurați!

Mâncatul în conformitate cu noile reguli nu înseamnă că trebuie să vă luați adio de la alimentele preferate. La urma urmei, astăzi poți găsi alternative sănătoase și nutritive și le poți încorpora în meniul tău vegan. Untul nu face excepție – acesta poate fi înlocuit cu untul special vegan.

Valoarea calorică a produsului. Cu ce alte alimente poate fi consumat acesta?

Acest unt nu este făcut din smântână de vacă, ci din produse vegetale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, uleiul de migdale sau alți unturi de nuci și soia. Pentru a crește valoarea nutritivă, se adaugă și probiotice, care contribuie la o mai bună digestibilitate și au un efect pozitiv asupra tractului gastrointestinal.

Untul vegan este un substitut pentru untul obișnuit. Acesta nu se topește la temperatura camerei și nu se transformă într-un monolit atunci când este congelat. Are o nuanță ușor gălbuie și o aromă strălucitoare de lapte acru, în ciuda absenței laptelui sau a smântânii în compoziția sa.

Untul vegan este excelent pentru produse de patiserie, pâine sănătoasă, creme sau alte deserturi. De asemenea, puteți folosi untul vegan pentru sandvișuri, întinzându-l pe pâine sau pe alte produse de patiserie. Potrivit pentru tartine.

Valoarea calorică a unui unt vegan depinde de materia primă. În medie, valoarea nutritivă a produsului este cuprinsă între 600-700 kcal. De fapt, este aceeași cifră ca și cea a untului obișnuit. Cu toate acestea, un produs din unt crud nu conține grăsimi trans, are mai puțin colesterol, dar mai multe vitamine, minerale și alte substanțe utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *