Prima pagină » Culinar » Cum să pregătești acasă un sos de rodie. Ce feluri de mâncare merg servite cu acest sos aromat

Cum să pregătești acasă un sos de rodie. Ce feluri de mâncare merg servite cu acest sos aromat

30 ian. 2024, 13:13, 1 ,
în Culinar

Iată cum să pregătești acasă un sos de rodie. Acesta are o aromă aparte, o textură fină, însă necesită atenție în preparare. Dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată ce feluri de mâncare merg servite cu acest sos aromat.

Cum să pregătești acasă un sos de rodie

Sosul de rodie este ideal de pregătit pentru a oferi diverselor mâncăruri mai multă savoare. Sosul aromat și colorat poate fi folosit la sucuri, la prăjituri, la pește și multe alte preparate culinare. Sosul de rodii se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru acesta vom avea nevoie de 3 kg de semințe de rodie pentru a obține 1 kg de sos, usturoi zdrobit, semințe de coriandru și busuioc uscat. Boabele de rodie se pun la fiert într-o cratiță cu apă. Se fierb la fel ca un gem sau o dulceață de fructe. Când devin moi, se apasă semințele cu o presă de lemn pentru a obține un piure.

Sucul sau zeama rămasă se amestecă într-o altă cratiță și se fierbe până scade și capătă consistență cremoasă ca de smântână. Se amestecă această compoziție cu piureul de rodii și se toarnă totul în sticle de sticlă. Se ține sosul de rodii la rece și se folosește la diverse preparate culinare. Rețetele de sosuri sunt inedite și rafinate. De exemplu, la o porție de friptură nu trebuie să lipsească un sos aromat. Pe lista sosurilor perfecte pentru friptură se află sosul de mere cu ghimbir, sosul de piper verde și coniac, sosul de hrean cu smântână și lămâie și sosul de portocale.

Sosul de roșii în stil italian se potrivește pentru orice fel de carne și are o savoare aparte. Sosul se poate găti cu roșii proaspete sau în suc propriu, din conserve. Secretul constă în faptul că roșiile se curăță de coajă sau de pieliță pentru a obține la final un sos fin și cremos. Pentru sosul de roșii în stil italian vom avea nevoie de 300 g de roșii bine coapte, 3 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de zahăr, sare și piper după gust, oregano și busuioc proaspăt.

Rețete delicioase cu acest sos rafinat

Putem să îi cucerim pe cei dragi cu un somon în sos de rodie. Pentru acesta avem nevoie de 2 bucăți de somon, 120 ml de sirop de rodie, câteva linguri de oțet, 2 linguri de miere, ulei de măsline, salată și ceapă verde.

Se pregătește mai întâi sosul de rodie. În acesta se adaugă oțet și miere apoi se pune un pic de ulei și sare. Se amestecă foarte bine apoi se adaugă ceapa și salata verde tocată mărunt.

Bucățile de somon se condimentează cu sare și piper apoi se așază peștele într-o tavă de copt. Se toarnă peste el sosul de rodie și se bagă la cuptor timp de 20 de minute. Când este gata, se scoate somonul din cuptor și se lasă ușor la răcit apoi se ornează cu frunze de salată verde.

Cu siguranță acest deliciu culinar va fi pe placul tuturor celor de la masă. Sosul de rodie poate fi folosit și pentru ornarea unei fripturi fragede de porc sau de pui. Sosul va oferi cărnii mai multă savoare și un aspect deosebit.

Sosul de rodie este aromat, gustos și poate fi folosit la diverse mâncăruri. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Comentarii
  • 3 kilograme de seminte de rodie? ba chefule, care ai scornit reteta, tu esti normal la cap? pai faci sos pentru un batalion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *