Prima pagină » Culinar » Cum să pregătești acasă înghețata copilăriei. Trucuri simple pentru un desert de vară gustos și răcoritor

Cum să pregătești acasă înghețata copilăriei. Trucuri simple pentru un desert de vară gustos și răcoritor

25 iul. 2023, 12:10,
în Culinar

Dacă vrei să afli cum să pregătești acasă înghețata copilăriei, trebuie să ții cont de rețeta marilor bucătari iar succesul culinar va fi garantat. În zilele caniculare ideală este o înghețată aromată, fină și delicioasă. Înghețata de casă este pe placul multora dintre noi și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Iată câteva trucuri simple pentru un desert de vară gustos și răcoritor.

Cum să pregătești acasă înghețata copilăriei

În zilele de vară ne putem răsfăța cu o înghețată gustoasă și rafinată. Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti îngheata copilăriei pentru a-i surprinde pe cei dragi. Acest desert savuros se face după rețete inedite, adaptate după preferințele fiecăruia.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert de vară irezistibil, putem face o înghețată cu lapte, cu vanilie, cu ciocolată sau cu fructe. Asfel, vom aduce la masă aromele din vremea copilăriei și ne vom încânta papilele gustative cu un desert răcoritor și delicios.

Pe lângă înghețata copilăriei, putem pregăti și un cheesecake cu vișine. Cu siguranță acesta va fi apreciat de toți cei de la masă. Cheesecake-ul cu vișine necesită mai mult timp de preparare și ingrediente alese cu grijă, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

De asemenea, putem face rapid în zilele caniculare și o limonadă cu mentă și lămâie. Această băutură este aromată, gustoasă și sănătoasă, fiind bogată în vitamine. Înghețata de casă este desertul perfect în zilele toride de vară.

Rețeta cu care vei pregăti înghețata perfectă la tine în bucătărie

Înghețata care le va aminti celor dragi de vremea copilăriei este cea cu vanilie. Pentru aceasta vom avea nevoie de 250 ml de frișcă, 250 ml de lapte, 6 gălbenușuri, 150 g de zahăr tos și 1 păstaie de vanilie.

Mai întâi se pune laptele la fiert într-o cratiță împreună cu păstaia de vanilie. Într-un bol se bat gălbenușurile spumă și se adaugă zahărul apoi se amestecă din nou. Peste compoziția de gălbenușuri se toarnă laptele. Compoziția rezultată se pune la fiert în baie de abur sau la foc mic și se amestecă continuu până când se îngroașă.

Când este gata se ia de pe foc, se lasă la răcit apoi se pune la frigider. Între timp se pregătește frișca. Aceasta se mixează foarte bine apoi se adaugă frișca în compoziția de înghețată de la frigider. Se mai lasă înghețata la frigider timp de câteva ore apoi se pun câte două-trei cupe de înghețată într-un pahar și se servește. Cu siguranță această îngheată va fi pe placul tuturor celor de la masă. Pe lângă înghețata cu vanilie, putem pregăti rapid și una cu ciocolată, cu lapte condensat sau cu fructe. Înghețata cu fructe are un gust aparte și poate fi pregătită și la mesele festive alături de alte deserturi savuroase, cremoase și rafinate.

Dacă vrem să pregătim acasă un desert savuros în plin sezon de vară, ideală este înghețata copilăriei, gustoasă și rafinată. Aceasta se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *