Prima pagină » Culinar » Cum să pregătești acasă cele mai bune cornulețe cu borș și ulei. Rețeta bunicii pentru niște cornulețe fragede și aromate

Cum să pregătești acasă cele mai bune cornulețe cu borș și ulei. Rețeta bunicii pentru niște cornulețe fragede și aromate

22 iun. 2023, 12:18,
în Culinar

Iată cum să pregătești acasă cele mai bune cornulețe cu borș și ulei. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un deliciu ca în vremea copilăriei, ideale sunt niște cornulețe. Pentru acestea vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Vei reuși să îi cucerești pe cei de la masă cu rețeta bunicii pentru niște cornulețe fragede și aromate.

Cum să pregătești acasă cele mai bune cornulețe cu borș și ulei

Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei și să ne răsfățăm cu un desert savuros, putem pregăti rapid niște cornulețe cu borș și ulei. Acestea sunt ideale la mesele festive alături de alte bucate alese, dar pot fi făcute și la orice ocazie. Cornulețele de casă se fac simple, de post, sau cu untură și umplute cu dulceață, cu nucă și rahat sau cu ciocolată, în funcție de preferințe.

Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Mai întâi trebuie să facem un aluat fraged și aerat, iar umplutura să fie aromată și fină. Cornulețele cu borș și ulei pot fi servite dimineața la o cafea sau pe timpul zilei, când dorim să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu.

Pe lângă delicioasele cornulețe putem pregăti pentu cei dragi și un chec cu ciocolată în interior. Acesta este pufos, aromat, gustos și are un aspect deosebit care îi va cuceri pe toți cei de la masă. La fel de bine putem pregăti și o negresă cu vișine, vedeta sezonului de vară. Savuroasa prăjtură le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de bucatele alese ale bunicii.

Rețeta cu care vei obține un desert irezistibil

Pentru delicioasele cornulețe cu borș și ulei vom avea nevoie de 300 g de făină, 120 ml de borș, 120 ml de măsline, 3 g de drojdie uscată, 2 g de sare, 1 lingură de miere, 150 g de rahat, 15 g de zahăr vanilat și 50 g de zahăr pudră. Într-un castron mare se amestecă uleiul împreună cu borșul, zahărul vanilat, drojdia și mierea. După ce toate aceste ingrediente s-au omogenizat se toarnă și făina treptat apoi se amestecă din nou până se obține un aluat fraged.

Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se lasă la dospit timp de o oră. După aceea se întinde aluatul într-o foaie subțire și se taie triunghiuri. Rahatul se taie și el în feliuțe și se pune câte o felie pe fiecare triunghi de aluat apoi se rulează cornulețul dinspre margine spre interior.

Cornulețele se așază pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Acestea se lasă la cuptor timp de 30 de minute până când se rumenesc deasupra ușor. Când sunt gata, se iau cornulețele ferbinți și se dau prin zahăr pudră apoi se lasă la răcit pentru a fi servite. Cu siguranță vom obține niște cornulețe fragede, gustoase și pe placul tuturor celor de la masă.

Cornulețele cu borș și ulei sunt gustoase, fragede, aromate și ideale de pregătit la mesele festive. Acestea vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *