Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cum să păstrezi fructele de două ori mai mult
Cum să păstrezi fructele de două ori mai mult

Cum să păstrezi fructele de două ori mai mult

11 sept. 2020, 09:46,
în Sanatate

Conservarea alimentelor poate fi o adevărată durere de cap, mai ales când vine vorba de produse proaspete, cum ar fi fructele și legumele. Uneori nu știm cum să păstrăm anumite fructe. Iată câteva sfaturi pentru a cunoaște masurile pe care trebuie să le luați pentru a păstra diferite fructe aproape perfect. Datorită acestor sfaturi, fructele vor rezista de două ori mai mult și veți putea să vă bucurați de vitaminele, gustul și de calitățile nutritive mai mult timp.

Citrice

Citricele taiate durează aproximativ 3 zile ambalate la frigider, în timp ce citricele întregi durează 2 săptămâni la frigider. Nu este nevoie de ambalare.

Banane

Bananele taiate durează maximum 2 zile. Puneți-le intr-o folie de plastic și lăsați-le la frigider. Pentru bananele netăiate, lăsați-le în aer liber, la temperatura camerei, vor dura cel puțin 4 zile.

Cum să păstrezi fructele de două ori mai mult: avocado

Avocado poate fi păstrat în aer liber sau în frigider și durează 4 zile. Avocado tăiat durează în general o zi, cu folie de plastic, în frigider. Puteți pune puțin ulei sau suc de lămâie sau puteți adăuga o ceapă în cutie pentru o conservare mai bună. Acest lucru va limita oxidarea. De asemenea, il puteți congela, ambalat în vid sau într-un borcan etanș!

Pepene galben

Pepenele se va păstra timp de 5 zile în aer liber. Dacă pepenele galben este tăiat, cel mai bine este să îl lăsați la frigider, cu o folie de plastic peste, atunci va dura o săptămână.

Piersici și prune

Se păstrează atât în ​​aer liber, cât și în frigider și nu este nevoie să le împachetați. Se vor putea păstra timp de aproximativ 5 zile.

Merele

Mărul se păstrează mult timp. Doar puneți-l într-un coș de legume, neambalat pentru a avea o durată de viață lungă: va tine aproximativ 3 săptămâni. Este foarte recomandat să le tineți chiar la frigider pentru a preveni maturarea prea rapidă. Aroma și prospețimea lor vor rămâne intacte.

Cum să păstrezi fructele de două ori mai mult: struguri

La fel și pentru struguri, este foarte recomandat să ii lăsați la frigider pentru a-i păstra aproximativ 2 săptămâni. Mențineti-i într-o pungă perforată, în sertarul pentru legume. Acesta este cel mai bun mod de a-i menține mai mult timp.

Fructe roșii

Fructele roșii se păstrează pentru un timp mai scurt. Într-adevăr, durează între 3 și 5 zile la frigider. Este indicat să le clătiți cu apă cu oțet și să le tineți într-un vas deschis, pentru a optimiza depozitarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *