Prima pagină » Sanatate » Frumusete » 10 sfaturi pentru a parea cu 10 ani mai tanar

10 sfaturi pentru a parea cu 10 ani mai tanar

28 oct. 2019, 17:45,
în Sanatate

Cum sa pari mai tanar? Cum să iti păstrezi piela tanara cât mai mult timp? Iată câteva sfaturi care, pe termen lung, vă vor ajuta arătați cu 10 ani mai tineri!

1 – Dormiți bine

„Activitatea” de noapte (sau mai degrabă „inactivitatea”) este la fel de importantă ca timpul petrecut ziua! Da, somnul este esențial pentru noi și chiar ne afectează durata de viață. De aceea, se recomandă adulților cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani să doarmă între 7 și 9 ore în fiecare noapte. Într-adevăr, melatonina e secreatată în timpul nopții și în întuneric joacă un rol de sincronizare a ritmurilor biologice.

2 – Stai drept!

Cu spatele curbat, cu capul în jos, cu umerii în jos… aceasta nu este chiar definiția unui tânăr plin de viață. Deci, pentru a nu arăta ca un bătrân, acordă atenție posturii tale. Știți că există multe exerciții pentru a o îmbunătăți. Yoga, construirea musculaturii, dansul… Nu este nevoie să petreci ore întregi în sală, deoarece câteva minute, de câteva ori pe săptămână, sunt suficiente pentru a îmbunătăți poziționarea corpului tău.

3 – Cum sa pari mai tanar? Miscare, mișcare și… mișcare!

Nu ne place să facem exerciții fizice în fiecare zi. Există multe exemple simple pentru a vă crește timpul zilnic petrecut in miscare. Parcați puțin mai departe de locul de muncă și mergeti pe jos, ieșiți la o stație de metrou anterioară sau o stație de autobuz înainte, preferați scările in loc de lift sau scări rulante.

4 – Gândiți-vă la semințele de chia

Mayașii antici știau deja că o linguriță din aceste semințe magice dă putere pentru toată ziua. Supraalimentul mexican este într-adevăr excelent pentru sănătate și facilitează și digestia. Așa că presărați pe mancare fără moderație!

5 – Mâncați „al dente”!

Prea mult gătit tinde să distrugă ingredientele valoroase din mâncarea noastră. Pentru a păstra vitaminele, mineralele și alți binefăcători, preferă gătitul la aburi, mai puțin agresiv. Corpul tău îți va mulțumi pentru această reînnoire a prospețimii.

6 – Cum sa pari mai tanar? Mancati mere!

Indiferent dacă sunt roșii, galbene sau verzi: merele sunt obligatorii pentru sănătate și frumusețe. Surse reale de vitamine și oligoelemente, ele luptă împotriva radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea prematură a celulelor noastre.

7 – Spalati-va pe fata în fiecare seară

Curățați-vă pielea în fiecare seară, îi veti permite să respire și să se regenereze în timpul nopții. Chiar dacă nu purtați machiaj, vă recomandăm să vă curățați pielea înainte de a merge la culcare. Într-adevăr, pielea acumulează multe substanțe nocive (poluare, fum de țigară, praf…) în timpul zilei si este necesar să le eliminti zilnic. Apoi aplicați o cremă de noapte pentru a o hidrata.

8 – Protejează-te de soare

Radiația UV dăunează celulelor pielii și accelerează formarea ridurilor. Prin urmare, este important să vă protejați pielea de soare (de la cea mai fragedă vârstă) cu creme adecvate.

9 – Mănâncă echilibrat

Cu riscul de a vă dezamăgi, nu există niciun secret al tinereții veșnice! O dietă echilibrată este suficientă pentru ca organismul nostru să-si ia toate elementele de care are nevoie. Trebuie doar să urmați această regulă de bază: 3 porții de legume și 2 porții de fructe pe zi (1 porție = 1 mâner), de preferință din circuite scurte de producție, astfel încât să nu își piardă vitaminele.

10 – Cum sa pari mai tanar. Bea Mate și multă apă!

Deși ceaiul Maté este destul de amar și deloc popular, planta din America de Sud conține multe vitamine, minerale, aminoacizi și antioxidanți care reduc efectele timpului. Se mai spune că mate este bogat în componente fenolice și previne proliferarea celulelor orale cancerigene. Și nu uitați niciodată că apa este esențială pentru viață! În acest sens, este recomandat să bei cel puțin 1,5 litri de apă zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`