Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cum să îți crească părul mai repede. Iată care sunt cele mai simple trucuri 

Cum să îți crească părul mai repede. Iată care sunt cele mai simple trucuri 

14 dec. 2021, 16:00,
în Stiri si curiozitati

Tot mai multe doamne și domnișoare vor să afle cum să îți crească părul mai repede. Multe femei se confruntă cu probleme ale podoabei capilare și recurg la tot felul de tratamente pentru a avea un păr sănătos și bogat. Fie că au un păr fragil și uscat, fie se confruntă cu o cădere excesivă a acestuia, soluțiile pentru toate aceste probleme sunt nenumărate. Iată care sunt cele mai simple trucuri pentru creșterea părului.

Cum să îți crească părul mai repede

Când vine vorba de îngrijirea podoabei capilare sau de noile tendințe de colorare a părului, părerile sunt împărțite. Tot mai multe femei se plâng de faptul că părul lor este fragil și crește foarte greu sau este extrem de degradat după vopsire. 

Mai mult, aspectul inestetic al podoabei capilare le dă bătăi de cap doamnelor și domnișoarelor. Majoritatea apelează la tunsori cât mai scurte pentru a se regenera părul sau renunță pentru o perioadă de timp la vopsire. 

Printre cele mai frecvente cauze ale degradării părului sunt spălarea excesivă, folosirea unor produse neadecvate tipului de păr, colorarea excesivă, folosirea frecventă a ondulatorului sau a plăcii de păr. Din acest motiv, multe femei apelează la ajutorul specialiștilor atunci când se confruntă cu probleme ale podoabei capilare.

Un păr frumos și bogat cu siguranță va atrage privirile tuturor, indiferent de tunsoare sau de tipul de coafură. Pentru a scăpa de vârfurile despicate sau de aspectul degradat al podoabei capilare sunt recomandate câteva soluții pentru această problemă frecventă.

Cu toate că femeile își doresc un păr lung și sănătos, acestea trebuie să țină cont de ritmul de creștere, dar și de moștenirea genetică. Mai mult, creșterea mai lentă sau mai rapidă a podoabei capilare este influențată de anotimp, dar și de alimentație. Un stil de viață agitat sau lipsa vitaminelor din organism vor influența cu siguranță ritmul de creștere al podoabei capilare. 

Cu toate acestea, există câteva soluții simple pentru a avea un păr sănătos și lung. Hairstyliștii recomandă masarea scalpului la fiecare spălare, clătirea părului cu apă rece, aplicarea unor măști din albuș de ou, folosirea uleiurilor speciale de păr, consumul ridicat de proteine sau tăierea frecventă a vârfurilor despicate.

Trucuri simple pentru un păr lung și sănătos

Doamnele și domnișoarele acordă o importanță deosebită podoabei capilare, iar tratamentele de îngrijire sunt de cele mai multe ori costisitoare. În ciuda eforturilor, unele femei sunt dezamăgite de rezultate și apelează la măsuri nepotrivite. Tot mai multe femei preferă să se tundă dacă se confruntă cu o cădere excesivă a părului sau să renunțe la colorarea acestuia.

Hairstyliștii ne recomandă să renunțăm la aceste soluții disperate și să ținem cont de câteva trucuri ce ne ajută să facilităm creșterea podoabei capilare. Pe lângă utilizarea unor produse de îngrijire adecvate tipului de păr, sunt recomandate tratamentele cu uleiuri naturale precum cel de cocos sau de migdale. Este cunoscut faptul că uleiul de cocos are un puternic rol hidratant și reparator în cazului unui păr uscat și cu aspect degradat.

Un alt truc simplu este clătirea părului cu apă rece. Se pare că acest truc ajută la creșterea podoabei capilare deoarece stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului. Același efect îl are și masarea scalpului după fiecare spălare. Masajul elimină toxinele de la nivelul foliculilor și ajută părul să crească mai repede.

Mai mult, aplicarea unor măști din albuș de ou sunt benefice pentru stimularea creșterii părului și prevenirea degradării acestuia. Masca din albuș de ou protejează firele de păr și repară vârfurile despicate.

Pe lângă aceste trucuri simple la fel de importantă este alimentația și hidratarea. O dietă echilibrată și bogată în proteine va accentua procesul natural de creștere a părului.

În ceea ce privește colorarea podoabei capilare, este știut faptul că aceasta afectează ritmul de creștere. Tot mai mulți hairstyliștii recomandă doamnelor și domnișoarelor o vopsire cât mai apropiată de nuanța naturală a părului. De exemplu, părul vopsit ombre oferă un aspect spectaculos, iar tehnica folosită ajută la repararea firelor de păr degradate. 

Multe femei se confruntă cu probleme ale podoabei capilare și își doresc să afle cum să îți crească părul mai repede. Dincolo de tratamentele profesionale, putem avea un păr sănătos dacă ținem cont de câteva trucuri simple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *