Prima pagină » Informații utile » Cum să înveți engleză în timp record! Sfaturi pentru a comunica eficient!

Cum să înveți engleză în timp record! Sfaturi pentru a comunica eficient!

23 aug. 2024, 10:35,
în Informații utile

„Cum să înveți engleză?” Este o întrebare frecventă, iar răspunsul poate varia în funcție de stilul fiecăruia de învățare. Prin tehnici simple și constante, învățarea limbii engleze devine accesibilă oricui este dispus să investească timp și efort.

Pentru a înțelege cum să înveți engleza eficient, este important să identifici metodele care ți se potrivesc. De la exerciții de vocabular și ascultarea conversațiilor în engleză, până la practicarea vorbirii zilnice, există numeroase tehnici care pot face procesul de învățare mai ușor și mai plăcut. Începe cu pași simpli și constanți, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Cum să înveți engleză rapid și ușor

În lumea modernă, învățarea limbii engleze este o abilitate esențială, deschizând uși în diverse domenii.

Cei care stăpânesc limba engleză au acces la o gamă vastă de resurse educaționale și profesionale. Fie că ești într-o întâlnire de afaceri, te pasionează limbile străine,  dorești învățarea limbii engleze rapid, pleci în vacanță într-o țară străină sau într-o conferință globală, capacitatea de a te exprima în engleză te plasează într-o poziție de avantaj.

Este un mijloc prin care oamenii de diferite origini pot dialoga, împărtăși idei și colabora pentru a rezolva probleme complexe. Indiferent de vârstă, această competență deschide porți către noi orizonturi, culturi și perspective.

Primul pas este să citești tot ce prinzi, de la literatura clasică până la cutiile de cereale, dacă sunt în engleză. Acest conținut va fi plin de cele mai interesante curiozități, precum și de o cantitate suficientă pe care o cunoști deja. Acest lucru te ajută să te îmbunătățești rapid, deoarece reexpunerea la vocabularul învățat îți oferă noi exemple în context, întărind astfel acele cuvinte în mintea ta.

Este foarte important să vorbești cu oameni adevărați. Pentru ce este o limbă dacă nu pentru a comunica? Sigur, noi, oamenii, am devenit experți în a comunica fără să deschidem gura, datorită aplicațiilor de socializare, dar este adevărat că vorbirea unei limbi te ajută mai bine să-ți rămână în cap decât să o citești sau să o scrii.

Caută vorbitori nativi pentru un schimb lingvistic informal, înscrie-te la un curs sau urmează cursuri conversaționale online.

Abonează-te la podcasturi sau canale youtube în engleză. Îți place umorul? Politica? Bloggingul? Gătitul? Cu subiecte care acoperă toate interesele imaginabile, există un podcast sau un canal de Youtube în limba engleză pentru tine. Abonează-te la câteva și ascultă în timp ce conduci sau urmărește-le în timpul navetei către școală sau serviciu.

La început, s-ar putea ca accentele native să ți se pară dificile, dar nu renunța și în curând vei începe să înțelegi ceea ce auzi, precum și să înveți o mulțime de cuvinte noi de la un vorbitor nativ.

Cât timp durează să înveți o limbă străină

Părerile sunt împărțite când e vorba de timpul necesar însușirii limbii engleze. Se spune că pentru a învăța limba engleză conversațională este nevoie de obicei între 90 și peste 1000 de ore pentru a vedea ce și cum sunt anumite aspecte. De ce este influențată această diferență?

Timpul depinde cu adevărat de nivelul pe care vrei să-l atingi. Întrebarea este una complicată și răspunsul poate varia în funcție de o mulțime de factori.

Pentru a înțelege mai bine cât durează să înveți limba engleză, trebuie să știi care sunt cele trei niveluri de dificultate, în funcție de care va depinde și de câte ore vei avea nevoie:
A1 (începător): 90 ore pentru a ajunge la acest nivel de la 0
A2: 90 de ore pentru a trece de la A1 la A2
B1(intermediar) 90 de ore pentru a trece de la nivelul A2 la B1
B2: 90 de ore pentru a trece de la B1 la B2
C1(avansat) 90 de ore pentru a trece de la B2 la C1
C2: 90 de ore pentru a trece de la C1 la C2

Și totuși, este engleza greu de învățat? Este engleza ușor de învățat? Există mai mulți factori care pot influența cât de ușoară sau dificilă va fi engleza pentru tine.

Unii dintre acești factori includ abilitățile lingvistice anterioare, nivelul de fluență și subiectul sau materia pe care o studiezi. Vârsta, limba maternă, motivația, metodologia și limbile pe care le cunoașteți deja sunt, de asemenea, factori importanți asupra modului în care va fi nevoie să înveți limba engleză.

Dacă te întrebi cum să înveți engleză deși deja ai studiat-o în școală, atunci s-ar putea să ți se pară greu să o iei de la capăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`