Prima pagină » Lifestyle » Metode eficiente de a spăla vopseaua de păr
Metode eficiente de a spăla vopseaua de păr

Metode eficiente de a spăla vopseaua de păr

22 dec. 2020, 15:13,
BZI.ro, în Lifestyle

După vopsirea părului, uneori este necesară efectuarea decapitării (pentru a extrage pigmentul de colorare din axul părului). Aflați cum să îndepărtați vopseaua de pe păr cu ajutorul asistenților și a instrumentelor profesionale pentru a afla ce metode sunt folosite pentru a reveni la culoarea naturală și la ce să vă așteptați după procedură.

Cum se îndepărtează culoarea părului de acasă

Când devine necesar să redați nuanța naturală a părului după vopsire, trebuie să faceți o spălare a pigmentului cosmetic. Procedura de revenire la culoarea naturală se numește decapare și se efectuează cu produse chimice populare sau speciale.

Știați că chiar și un îndepărtator chimic ușor de păr vă va face buclele fragile și fragile dacă nu le veți recolora după procedură? Acest lucru se datorează faptului că, după distrugerea legăturilor dintre moleculele de colorant și spălarea lor, rămân goluri în cavitatea părului, care contribuie la apariția excesului de porozitate. Prin urmare, după utilizarea oricărei spălări profesionale, este necesară pictarea într-un ton mai potrivit.

Ce trebuie să faceți dacă nu intenționați să pătați în continuare, dar doriți să redați nuanța naturală? Într-o astfel de situație, îndepărtarea vopselei se efectuează folosind remedii populare. La fabricarea măștilor de spălat pigmenți, se utilizează materiale naturale care au un efect benefic asupra arborelui și scalpului părului. Iată cele mai eficiente metode pentru schimbarea nivelului de adâncime a tonului (UHT).

Spălare cu ulei

Cel mai eficient remediu popular este uleiul fierbinte. Va ajuta la restabilirea culorii naturale și uniforme a părului și va produce un efect de vindecare. Singurul dezavantaj al acestei metode este că va dura mai multe proceduri. Puteți folosi orice uleiuri naturale precum brusture, nucă de cocos, ricin, jojoba, migdale, măsline, floarea soarelui. Un amestec de ulei va fi eficient.

Iată un ghid pas cu pas despre cum să spălați vopseaua de păr cu ulei:

  • încălziți un anumit tip de ulei sau un amestec de uleiuri diferite la 40‒45 ° С;
  • se aplică uniform pe păr, începând de la rădăcini;
  • acoperiți buclele cu celofan, apoi înfășurați-vă capul cu un prosop teridic sau eșarfă caldă pentru a vă încălzi;
  • lăsați compresa cel puțin 3 ore;
  • spălați uleiul cu șampon;
  • aplicați o mască regenerantă fără protecție a culorii.

Puteți întreba de ce trebuie să încălziți uleiul și cum vă va ajuta să vă spălați vopseaua din păr? Căldura încurajează deschiderea solzilor de keratină care alcătuiesc cuticula părului. Acest lucru permite uleiului să pătrundă în miez și să spele pigmentul cosmetic. Această metodă funcționează pentru toate tipurile de păr.

Îndepărtarea vopselei cu miere

Mierea naturală vă va ajuta, de asemenea, să spălați delicat vopseaua. Acționează ca peroxidul de hidrogen, dar nu dăunează, ci, dimpotrivă, hrănește rădăcina și arborele părului.

Iată o modalitate de a folosi mierea pentru a spăla pigmentul cosmetic:

  • încălziți mierea în stare lichidă într-o baie de apă;
  • aplicați-l pe părul curat, ușor umed;
  • acoperiți cu celofan, legați cu o eșarfă subțire;
  • lăsați compresa cel puțin 8 ore;
  • clătiți cu apă, apoi spălați cu șampon.

Ca urmare a aplicării măștii, culoarea este spălată treptat, iar buclele capătă o nuanță aurie ușor vizibilă, devin ascultătoare și capătă o strălucire sănătoasă.

Spălarea vopselei cu sifon

Puteți efectua decaparea cu o mască de bicarbonat de sodiu. Dar atunci când alegeți această metodă, rețineți că bicarbonatul de sodiu usucă scalpul și arborele părului. Această metodă funcționează bine pentru femeile și fetele cu păr gras.

Cum se spală vopseaua de păr cu bicarbonat de sodiu? Iată un ghid pas cu pas:

  • diluați un pahar de sifon cu apă caldă până obțineți un gruel;
  • aplicați pe bucle, răspândind soluția cu un pieptene;
  • înfășurați-vă capul cu un film, încălziți-l cu o eșarfă sau un prosop;
  • înmuiați masca timp de 40 de minute;
  • spălați bicarbonatul de sodiu, spălați-vă părul cu șampon;
  • aplicați o mască hrănitoare.

Detergentul trebuie să fie fără sulfat.

Remediile populare acționează treptat, astfel încât vor fi necesare mai multe proceduri pentru a reveni la culoarea naturală a părului. Trebuie amintit că puteți face măști din nou nu mai des decât o dată la 3 zile. În majoritatea cazurilor, 0,5-1,5 tonuri sunt spălate într-o singură procedură.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *