Prima pagină » Culinar » Cum să îi surprinzi pe musafiri cu un tort de Revelion. Iată rețeta marilor cofetari pentru un desert gustos și spectaculos

Cum să îi surprinzi pe musafiri cu un tort de Revelion. Iată rețeta marilor cofetari pentru un desert gustos și spectaculos

28 nov. 2023, 10:42,
BZI.ro, în Culinar

Iată cum să îi surprinzi pe musafiri cu un tort de Revelion. În noaptea dntre ani nu trebuie să lipsească de la masă un tort delicios și cu un aspect festiv. Dacă vrem să pregătim acasă un tort delicios, aromat și însiropat, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Tortul de Revelion va fi cu siguranță în centrul atenției și trebuie să fie pe placul tuturor celor de la masă. Iată rețeta marilor cofetari pentru un desert gustos și spectaculos.

Cum să îi surprinzi pe musafiri cu un tort de Revelion

Când vine vorba de deliciosul tort făcut acasă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete și trucuri culinare. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un tort de Revelion, putem opta pentru un tort cu cremă de caramel ș blat însiropat sau pentru unul cu fructe și frișcă. La fel de bine putem face un tort cu cremă de ciocolată neagră ornat cu fructe sau cu fulgi de ciocolată albă.

De la masa de Crăciun sau de Revelion nu trebuie să lipseacă dulciurile fragede. Acestea se fac după rețeta bunicii și vom reuși să aducem la masă aromele din vremea copilăriei. Un desert pe placul celor mari și mici este turta dulce simplă sau glazurată.

Pentru Crăciun putem pregăti și o julfă cu nucă, însiropată și aromată. Aceasta se face cu un aluat fraged și subțire și cu un sirop aromat. Tortul de Revelion se face după rețete diferite, în funcție de gust și preferințe.

Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil

Pentru masa de Revelion putem pregăti un tort alb, care se potrivește de minune cu sezonul de iarnă. Vom avea nevoie de 4 ouă, 150 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 100 g de făină și 60 g de amidon alimentar, ingrediente necesare pentru blat. Pentru umplutură vom folosi 400 g de smântână pentru frișcă, 2 linguri de zahăr, 100 g de nucă de cocos, 30 g de ciocolată și 30 de bezele.

Mai întâi se pregătește compoziția pentru blatul de tort. Într-un bol mare se bat spumă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr și zahărul vanilat. În bolul cu albușuri bătute spumă se pune restul de zahăr.

Se amestecă cele două compoziții apoi se adaugă făina, amidonul și se amestecă din nou apoi se toarnă conpoziția obținută într-o tavă de copt. Se unifomizează și se coace blatul timp de 30 de minute.

Blatul de tort se scoate din cuptor și se taie în două foi. După aceea pregătim umplutura pentru tort. Frișca se bate spumă apoi se adaugă zahărul. Se pune umplutura cu frișcă pe prima foaie de blat și se uniformizează apoi se presară câteva bezele mărunțite apoi se mai pune un strat de frișcă și se așază al doilea blat pufos. Se îmbracă tortul în frișcă și se ornează pe lateral cu fulgi de cocos, iar deasupra cu fulgi de ciocolată albă. Cu siguranță acest desert îi va cuceri pe cei dragi.

În noaptea dintre ani nu trebuie să lipsească de la masă un tort gustos, rafinat și cu un aspect deosebit. Rețetele de tort sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *