Prima pagină » Culinar » Cum să gătești cu creveți prefierți fără ca aceștia să își piardă savoarea

Cum să gătești cu creveți prefierți fără ca aceștia să își piardă savoarea

29 nov. 2023, 14:30,
BZI.ro, în Culinar

Creveții prefierți sunt o binecuvântare, deoarece pot fi aruncați în preparate care sunt gata cât ai clipi. Gândește-te la paste rapide sau la rețete de aperitive cu creveți prefierti congelați, ușor de făcut. Urmează aceste sfaturi simple pentru a te asigura că creveții nu devin cauciucați și vei reuși să obții niște preparate foarte gustoase și aromate chiar și cu creveți prefierți. Creveții sunt prietenoși cu silueta, cel puțin înainte de adăugarea acestora în rețete cu multe ingrediente. O porție de 85 de grame de creveți fierți are doar 84 de calorii, 20,4 grame de proteine, fără carbohidrați și nu au aproape deloc grăsime.

Sfaturi pentru creveți prefierți plini de gust și savoare

Dacă vei căli creveții prefierți în ulei sau vei adăuga ingrediente bogate în grăsimi sau carbohidrați, va crește desigur și numărul de calorii, dar beneficiile nutriționale se păstrează. Pe lângă o mulțime de proteine, o porție de creveți fierți furnizează 1,39 miligrame de zinc, sau o optime din valoarea zilnică (11 miligrame) a acestui mineral, care este important pentru sistemul imunitar și ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor. În cazul în care gătim cu creveți prefierti, există câteva lucruri de făcut și de evitat pentru un rezultat mai gustos și mai sănătos.

Încălzirea creveților prefierți în cuptor va duce la micșorarea și uscarea acestora, potrivit ineventoarei de rețete, Ann Taylor Pittman. Încearcă să fierbi sau să călești rapid creveții prefierți într-un pic de ulei, împreună cu usturoi și coajă de lămâie. Este indicat să îi adaugi în ultimul moment într-un preparat gătit termic, pentru a obține cele mai bune rezultate, și pentru a evita acea textură cauciucată.

Nu îi dezghețați în apă caldă. Pittman spune că a turna apă fierbinte peste fructele de mare congelate poate duce la dezghețarea neuniformă a acestora. Pentru o dezghețare rapidă, pune creveții prefierți congelați într-un strecurător și clătește-i cu apă rece la robinet timp de câteva minute, amestecându-i ușor pentru o dezghețare uniformă. Este important să verifici conținutul de sodiu al creveților prefierți. Majoritatea mărcilor vor conține sare adăugată, dar nivelul poate varia, astfel că trebuie să verifici eticheta, în special dacă ai probleme cu tensiunea arterială sau ești predispus bolilor cardiovasculare.

Rețete simple cu creveți prefierți

Unele dintre cele mai simple și delicioase moduri de a găti cu creveți prefierți necesită un efort minim. O rețetă de aperitiv cu creveți prefierți congelați, care poate fi făcută fără a petrece prea mult timp în bucătărie, dar care este întotdeauna bine primită, este un cocktail de creveți în stil clasic. Pentru aceasta, amestecă pur și simplu creveții dezghețați într-un sos Thousand Island și servește-i peste frunze de salată tocată. Creveții prefierți pot fi o alternativă gustoasă la ton într-o salată de prânz. Ei pot fi, de asemenea, o adăugare delicioasă la supele cremă, crescându-le conținutul de proteine.

Alte idei de rețete cu creveți prefierți includ utilizarea fructelor de mare în diverse rețete de paste sau pentru a da un plus de savoare unui risotto. Încearcă să adaugi mazăre și coajă de lămâie la un risotto cu creveți pentru o armonie desăvârșită a aromelor. După cum sugerează și sfaturile de mai sus, este recomandat să adaugi creveții prefierți și dezghețați spre sfârșitul procesului termic pentru a obține cele mai bune rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *