Prima pagină » Lifestyle » Cum să folosești uleiul de ricin ca să ai gene mai lungi și dese
Cum să folosești uleiul de ricin ca să ai gene mai lungi și dese

Cum să folosești uleiul de ricin ca să ai gene mai lungi și dese

03 feb. 2021, 14:20,
în Lifestyle

Uleiul de ricin este popular remediu casnic pentru întărirea și creșterea genelor. Conține într-adevăr substanțe utile părului . Dar există o nuanță.

Uleiul este produs din semințele plantei de ricin (denumirea științifică a plantei este Ricinus communis). Este format din aproximativ 90% din acid gras ricinoleic. Această substanță face ca uleiul de ricin să fie atât de vâscos și lipicios.

Pe lângă lipicios, acidul ricinoleic are o importantă proprietate benefică: atunci când este aplicat pe gene, acesta le învelește și astfel întârzie umezeala din ele. Datorită hidratării, cilii de sub ulei devin mai elastici și capătă un aspect sănătos strălucitor.

De asemenea, într-un mic studiu din 2015 a constatat că acidul ricinoleic, atunci când este aplicat pe piele, a redus producția de prostaglandină D2, o proteină care poate fi asociată cu dezvoltarea cheliei . Deci, este probabil ca uleiul de ricin să prevină pierderea genelor. Dar această versiune necesită o confirmare suplimentară.

Aici se termină dovezile beneficiilor uleiului de ricin pentru gene. Nu există un singur studiu științific , ceea ce ar confirma că uleiul de ricin favorizează creșterea genelor, le face mai groase sau mai întunecate.

Este uleiul de ricin rău pentru gene

Nu. Se folosește ulei de ricin la fabricarea unei game largi de produse cosmetice, de la săpunuri la rujuri până la deodorante și nu există dovezi de toxicitate. Cercetarile arata că uleiul de ricin hidrogenat este complet sigur pentru piele și păr.

Cu toate acestea, unii oameni pot avea o alergie individuală la acidul ricinoleic. Uleiul de ricin este uneori iritant dacă pătrunde în ochi. Acest lucru trebuie, de asemenea, luat în considerare.

Cum se aplică ulei de ricin pentru gene

Nu există recomandări științifice pentru utilizarea uleiului pe gene. Dar dacă vreți să experimentați, medicilor nu le pasă  această opțiune.

  1. Asigurați-vă că nu sunteți alergic. Pentru a face acest lucru, aplicați ulei de ricin pe o zonă mică a pielii, cum ar fi încheietura mâinii. Dacă roșeața și mâncărimea nu apar pe acest loc în 24 de ore, puteți încerca să folosiți ulei pe gene.
  2. Îndepărtați murdăria și rimelul de pe gene – spălați sau folosiți demachiantul obișnuit de machiaj.
  3. Înmuiați un tampon de bumbac în puțin ulei și folosiți mișcări de mângâiere pentru a aplica produsul pe gene. Aveți grijă să nu vă pătrundă uleiul în ochi. Dacă se întâmplă acest lucru, clătiți-le cu apă caldă.
  4. Lăsați uleiul pe gene câteva ore. Este ideal să faceți această procedură înainte de a merge la culcare, astfel încât remediul să funcționeze toată noaptea.
  5. Clătiți uleiul cu apă călduță și uscați ușor ochii cu un șervețel sau un prosop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`