Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:63410;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
In caz de chisturi pe rinichi, scade capacitatea de munca si memorare, dispare apetitul, creste senzatia de sete, apar somnolenta, anemia, mirosul de amoniac in gura, urinarea nocturna abundenta, prezenta sangelui in urina, hipertensiunea arteriala. Bolnavul se plange de dureri in regiunea lombara, palpitatii, senzatie de ardere in talpi.
In unele cazuri, chisturile renale apar si in ficat, iar in creier se formeaza anevrisme, care provoaca dureri puternice de cap. Perspectivele sunt sumbre, de aceea trebuie sa luptam cu chisturile de pe rinichi, folosind toate metodele posibile, inclusiv dieta si fitoterapie. Va propun cateva retete populare, pentru imbunatatirea starii de sanatate, potrivit formula-as.ro. Daca in reteta nu se specifica durata administrarii, preparatul se bea pana la aparitia starii de bine. Cateva precizari:
* Pe toata perioada tratamentului cu plante se renunta la remediile anticonceptionale, deoarece hormonii sintetici neutralizeaza actiunea vindecatoare a preparatelor fitoterapeutice.
Frunzele si radacinile patrunjelului actioneaza benefic asupra activitatii renale, dereglate de prezenta chisturilor. Se amesteca in proportii libere frunzele proaspete sau uscate cu radacina tocata marunt. Se oparesc 400 g de amestec, cu un litru de apa clocotita, se infuzeaza timp de 8 ore, in termos sau in vas acoperit si invelit intr-o patura groasa. Se bea infuzia strecurata, cate 100 ml, din ora in ora, in timpul zilei.
Patrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu si mai multa vitamina C decat citricele, dar si multe alte substante nutritive esentiale. Planta are efect hidratant, hranitor, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste capacitatea de asimilare si de sintetizare a substantelor nutritive a majoritatii organelor. Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor. Acest nutrient aduce multiple beneficii ficatului si protejeaza plamanii si colonul. Betacarotenul este transformat de organism in vitamina A, un nutrient important pentru un sistem imunitar puternic.