Prima pagină » Culinar » Cum să faci umplutura de sarmale după rețeta bunicii. Trucuri care te vor ajuta să pregătești cele mai bune sarmale

Cum să faci umplutura de sarmale după rețeta bunicii. Trucuri care te vor ajuta să pregătești cele mai bune sarmale

31 oct. 2022, 15:10,
în Culinar

Este important să știi cum să faci umplutura de sarmale după rețeta bunicii pentru a obține la final un preparat culinar savuros. Sarmalele sunt nelipsite de la mesele de sărbătoare, alături de alte bucate alese. Acestea sunt o adevărate provocare pentru cele nu tocmai experimentate în bucătărie, însă dacă vom avea în vedere secretele din rețeta de odinioară a bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să pregătești cele mai bune sarmale.

Cum să faci umplutura de sarmale după rețeta bunicii

Delicioasele sarmale sunt pe placul multora dintre noi. Fie că sunt făcute cu carne sau de post, fie sunt învelite în foi de viță sau de varză, toate sunt gustoase și pregătite cu grijă de către gospodine la ceas de sărbătoare. Pentru a obține la final niște sarmale delicioase de se topesc în gură, este important să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii.

De asemenea, dacă vom pregăti în mod corect umplutura de sarmale, succesul va fi garantat și îi vom încânta pe cei de la masă cu un preparat culinar desărârșit. Sarmalele se servesc cu mămăliguță, smântână și ardei iute, după preferințe. La mesele de sărbătoare, gospodinele pregătesc și un cozonac pufos ca la bunica, un deliciu pe placul celor dragi.

Pentru umplutura de sarmale vom avea nevoie de 500 g de carne tocată de porc, 200 g de carne tocată de vită, 500 g de orez, 1 ceapă tocată mărunt, 1 lingură de ulei, sare, piper, cimbru uscat, boia dulce. Pentru prepararea sarmalelor vom folosi 2 verze murate, 2 linguri de ulei, 1 ceapă tocată mărunt, 2 crenguțe de cimbru uscat, 1 foaie de dafin, 250 g de șoric, 250 g de kaiser sau de cârnați afumați, 500 ml de bulion de roșii și 500 ml de zeamă de varză.

După ce toate ingredientele sunt pregătite, începem să facem umplutura de sarmale după rețeta bunicii. Se toacă mărunt ceapa și se călește într-o cratiță în care am pus o lingură de ulei și un praf de sare. După ce capătă ceapa o culoare ușor maronie, se pune puțină apă și se adaugă orezul crud, apoi se lasă la foc mic, timp în care amestecăm constant să nu se lipească de tigaie. Când este gata, se lasă compoziția la răcit.

Într-un vas mare se pune carnea tocată, apoi se adaugă ceapa călită și orezul, împreună cu sarea, piperul măcinat și cimbrul uscat. Se amestecă toate ingredientele și se adaugă puțin suc de roșii sau puțină apă. Umplutura este gata și poate fi folosită în pregătirea gustoaselor sarmale.

Trucuri simple pentru a obține niște sarmale delicioase

Înainte de a împacheta sarmalele în foi de varză, se pregătește oala în care le vom pune la fiert. Pe fundul oalei se pune o ceapă tocată, împreună cu două linguri de ulei și două crenguțe de cimbru. Peste acestea se adaugă un strat de varză murată tocată mărunt.

După aceea, se pune un strat de afumătură pentru a oferi sarmalelor un plus de savoare. Fie kaiser afumat, cârnăciori, fie o bucată de coastă de porc sau de șoric. După ce am învelit toate sarmalele, se așază în oală, iar după fiecare strat se mai pun câteva bucăți de afumătură. Peste ultimul strat de sarmale se pune un strat de varză tocată mărunt, câteva crenguțe de cimbru, bulion de roșii și zeamă de varză.

Sarmalele trebuie să fie acoperite perfect și se fierb la foc mic pentru a nu se sfărâma. Se verifică sarmalele pe tot parcursul fierberii și se adaugă apă atunci când aceasta scade. Când sunt gata, se lasă sarmalele la răcit pentru a putea fi servite împreună cu mămăliguță, smântână și ardei iute. Cu siguranță ne vom încânta papilele gustative cu niște sarmale gustoase ca pe vremea bunicii.

Pentru a obține niște sarmale delicioase este important să știm cum să pregătim corect umplutura, ținând cont de câteva secrete din rețeta bunicii. Gustoasele sarmale sunt nelipsite de la mesele festive alături de alte bucate alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`