Supa de pui a la grec este una dintre favoritele românilor, când vine vorba de mâncăruri pentru masa de sărbători, dar nu numai. Este simplu de gătit, iar rezultatul este unul delicios. Însă, pentru ca acest preparat să iasă savuros, trebuie să știi ce ingrediente trebuie adăugate.
Supa de pui a la grec se numără printre cele mai solicitate preparate la restaurant. Deși este ușor de gătit, pentru a avea în farfurie o adevărată savoare ca la restaurant, trebuie să adaugi neapărat două ingrediente.
Cum să faci supă de pui a la grec ca la restaurant
Supa de pui a la grec este una dintre ciorbele îndrăgite de toți românii. Acest preparat este un adevărat deliciu, asta dacă este preparat ca la carte și se respectă anumite secrete.
De obicei, gospodinele folosesc rețete proprii pentru a găti ciorba. Chiar dacă există mai multe rețete pe internet, sau în cărțile de bucate, doar cu una singură nu vei da niciodată greș. Iată care sunt cele două ingrediente care îi vor da un gust mai bun decât la orice restaurant.
Pentru început, vei avea nevoie de 500 de grame de piept de pui, 2 litri de supă și 2 căței de usturoi zdrobiți. Lista continuă cu o ceapă tocată mărunt, 2 morcovi tăiați cubulețe, un ardei gras roșu, dar și o legătură de pătrunjel.
Pentru această rețetă sunt esențiale două linguri de ulei de măsline, două ouă și sucul de la câteva lămâi. Evident, sare și piper după gustul fiecăruia. Modul de preparare este extrem de simplu. Într-o oală se pune uleiul la încins, iar ulterior se adaugă ceapa și pieptul de pui tocat cubulețe.
Când s-a rumenit carnea, se pun ardeiul, morcovii și cartofii, după care se amestecă foarte bine. Peste puțin timp se toarnă cei 2 litri de supă împreună cu cățeii de usturoi. În continuare, ciorba trebuie lăsată pe foc până dă în clocot.
Cum se prepară sosul pentru ciorbă
Prepararea sosului este la fel de simplă, într-un bol trebuie să bați ouăle și să adaugi treptat sucul de lămâie. După ce se obține un sos omogen, acesta se încorporează în ciorbă și se amestecă continuu pentru a nu se coagula oul. Important de menționat este că în tot acest timp, oala nu trebuie să mai fie pe foc, ciorba se servește caldă cu pătrunjel proaspăt.
În mod tradițional, ciorba de pui a la grec era servită folosind un amestec numit avgolemono, o combinație de gălbenuș de ou și suc de lămâie, adaugată la final pentru a-i da o consistență cremoasă. Această metodă asigură și o aciditate echilibrată, fără a adăuga oțet sau alte ingrediente acide. Iată și cât se gătește pieptul de pui la tigaie.
În Ardeal, această supă se gătește cu smântână. Se pun două linguri de smântână cu un gălbenuș de ou crud și zeama de la o jumătate de lămâie. Se amestecă bine, apoi se adaugă un pic de supă din oală pentru a aduce la aceeași temperatură conținutul, apoi se toarnă totul în oală și se mai dă în clocot. Oricare variantă o vei alege, supa de pui a la grec va fi la fel de gustoasă.