Prima pagină » Culinar » Cum să faci pișcoturi de casă. Trucuri simple pentru un desert irezistibil

Cum să faci pișcoturi de casă. Trucuri simple pentru un desert irezistibil

01 sept. 2023, 09:37,
în Culinar

Dacă vrei să afli cum să faci pișcoturi de casă, trebuie să ai în vedere rețeta marilor bucătari pentru un adevărat succes culinar. Pișcoturile pot fi folosite ca ingredient de bază în pregătirea unor prăjituri și torturi aromate, pufoase și gustoase. Dacă vrem să facem niște pișcoturi de casă, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată câteva trucuri simple pentru un desert irezitibil.

Cum să faci pișcoturi de casă

Când vine vorba de delicioasele deserturi făcute acasă, doamnele se întrec în tot felul de rețete și trucuri culinare. Pentru iubitorii de prăjituri aromate, însiropate, gustoase și rafinate, ideale sunt deserturile cu pișcoturi. Pișcoturile pot fi făcute de casă, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Pișcoturile de casă pot fi folosite în pregătirea unui tiramisu cremos, aromat și delicioss, dar la fel de bine putem face și un tor cu pișcoturi, frișcă și fructe.

Pe lângă aceste deserturi savuroase cu pișcoturi de casă putem să îi cucerim pe cei de la masă și cu o prăjitură cu pișcoturi și mascarpone. Aceasta este rafinată, aare un aspect deosebit și este ideală de servit la mesele festive și nu numai.

La fel de bine putem face și o prăjitură cu cafea ness, aromată și spectaculoasă prin gust și aspect. Dacă vrem să facem niște deserturi de casă cu pișcoturi, putem foarte bine să renunțăm să cumpărăm pișcoturile din magazine și să le facem acasă, cu doar câteva ingrediente.

Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu

Dacă vrem să facem niște pișcoturi de casă, vom avea nevoie de 3 ouă, 100 g de zahăr tos fin, 30 g de amidon de porumb, 60 g de făină, 1 vârf de cuțit de sare, 1 păstaie de vanilie și zahăr pudră.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează în două boluri diferite. Peste compoziția de albușuri se adaugă un vârf de cuțit de sare și 50 g de zahăr tos. Se mixează foarte bine până când se obține o bezea luciosă.

După aceea, peste compoziția de gălbenușuri se pune 50 g de zahăr, apoi se adaugă semințele unei păstăi de vanilie și se mixează până când își triplează volumul. Într-un alt vas se amestecă făina cu amidonul apoi se toarnă făina peste compoziția de gălbenușuri. Ulterior, se adaugă în această compoziție și bezeaua și se amestecă foarte bine.Compoziția de pișcoturi se toarnă într-un sac poche și se formează pișcoturi pe care le vom pune pe o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt.

Se pudrează pișcoturile cu zahăr pudră și se coc la foc potrivit, apoi se întorc pișcoturile pe cealaltă parte pentru a se coace uniform. Când sunt gata, se scot din cuptor și se așază pe un platou pentru a se răci. Pișcoturile pot fi servite simple sau pott fi folosite în pregătirea unor prăjituri și torturi delicioase.

Pișcoturile de casă sunt crocante, gustoase și ușor de pregătit, cu doar câteva ngrediente. Pișcoturile sunt perfecte de servit la orice ocazie, fie ca atare, fie ca blat însiropat de prăjituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *