Prima pagină » Culinar » Cum să faci pastă de zahăr: Cel mai bun fondant este gata în 10 minute și necesită doar 4 ingrediente

Cum să faci pastă de zahăr: Cel mai bun fondant este gata în 10 minute și necesită doar 4 ingrediente

10 oct. 2023, 15:30,
în Culinar

Fondantul este o glazură versatilă folosită pentru a acoperi și decora prăjituri, brioșe și fursecuri, oferindu-le un aspect neted și lucios. În timp ce poți cumpăra fondant din magazine, să-l faci acasă îți permite să-l personalizezi în ceea ce privește culoarea și textura pentru a se potrivi nevoilor tale. Această rețetă simplă de fondant făcut în casă este rapidă și ușoară, necesitând doar 4 ingrediente și mai puțin de 15 minute pentru preparare. Mai mult, poate rămâne proaspăt la nesfârșit atunci când este păstrat corespunzător. Odată preparată pasta de zahăr, poți experimenta cu culori și arome diferite într-o varietate de moduri.

Cum să faci pastă de zahăr pentru decorarea prăjiturilor

Fondantul este o substanță moale și dulce asemănătoare glazurii, folosită pentru a acoperi și decora produse de patiserie. Este maleabil, ceea ce îl face ușor de modelat (asemenea plastilinei) și îl puteți prelucra în orice formă imaginabilă. Pasta de zăhar se prepară prin amestecarea bezelelor cu zahăr pudră. Deși este comestibil, nu tuturor le place gustul și textura sa, așa că unele persoane preferă să-l îndepărteze înainte de a consuma prăjitura pe care o acoperă. În mod surprinzător, această rețetă de fondant necesită doar 4 ingrediente, și anume de 450 grame mini bezele, 1 kilogram de zahăr pudră, 20 grame de unt (puteți folosi orice unt vegetal sau margarină) și 60 g de apă.

Pune bezelele, apa și untul într-un bol de sticlă potrivit pentru cuptorul cu microunde. Încălzește la cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde, apoi scoate și amestecă. Repetă acest proces de 4 ori. Toarnă amestecul într-un mixer cu vas încorporat și amestecă bine. Adaugă zahărul pudră câte o cană pe rând. Mixează până când observi că amestecul a devenit mat. Poate fi necesar să nu folosești tot zahărul. Adaugă-l treptat până când fondantul are consistența plastilinei.

Rezultatul final nu trebuie să fie lipicios la atingere. Când fondantul devine prea rigid pentru a fi amestecat în mixer, scoate-l din mixer și frământă-l pe blat, adăugând mai mult zahăr, dacă este necesar. Dacă dorești, poți adăuga colorant alimentar în timpul frământării. De aici, poți întinde fondantul pentru a-l pune pe o prăjitură, brioșe sau pentru a crea diverse forme și figurine decorative!

Sfaturi pentru prepararea fondantului

Pasta de zahăr este un ajutor minunat în decorarea prăjiturilor. Poate fi folosit pentru torturi elegante de nuntă, pe care să le decorați cu flori realiste sau pentru prăjituri și brioșe colorate și distractive, pentru copii. Cu puțină practică, poți deveni un maestru în decorarea prăjiturilor și să creezi diverse dulciuri ca un adevărat profesionist. Dacă nu ai mai făcut niciodată fondant, iată câteva sfaturi pentru a te asigura că nu dai greș cu această rețetă.

Folosește bezele albe micii, deoarece se topesc și se amestecă cel mai bine. Evită utilizarea bezelelor colorate sau aromate, deoarece poți adăuga culoare și aromă mai târziu. Asigură-te că bezelele sunt proaspete. Cele care au fost deschise sau au trecut de data de expirare pot fi uscate sau lipicioase și pot afecta calitatea fondantului. Pe măsură ce amestecul de fondant se îngroașă, devine rigid și dificil de amestecat manual. Un mixer cu este ideal pentru a obține consistența potrivită. Asigură-te că atingi consistența dorită, similară cu cea a unei bucăți de plastilină proaspăt deschise. Oprește-te din a adăuga zahăr pudră atunci când obsevi că culoarea fondantului nu mai este lucioasă și capătă un aspect mat, iar consistența devine prea densă (gândește-te din nou la plastilină).

După ce fondantul este pregătit pentru framântat și colorat, asigură-te că-ți ungi mâinile și suprafeța de lucru cu puțin unt sau ulei de cocos. Evită să folosești făină sau zahăr pudră, deoarece fondantul ar putea deveni prea rigid. Asigură-te că untul folosit este de culoare albă pentru a preveni colorarea fondantului. Pentru a întinde pasta de zahăr, un sucitor pentru aluat reglabil îți va fi util, în special pentru torturi voluminoase precum cele de nuntă. Acesta te va ajuta să obții o foaie netedă și uniformă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`