O mască de păr hidratantă este o metodă rapidă, dar extrem de eficientă, de a obține o mulțime de beneficii pentru sănătate în mai puțin de 20 de minute. Gândește-te la aceasta ca la balsamurile care netezesc și hidratează părul, oferă un impuls pentru a crește și adăugă un plus de strălucire.
În timp ce unele saloane de înfrumusețare oferă tratamente costisitoare pentru păr, poți să îți prepari propriile măști care dau rezultate similare și ajută la tratarea unor probleme ale părului tău.
Ingredientele pentru o mască de păr hidratantă
Deși rafturile farmaciilor sunt pline de o varietate de măști din care poți alege, poți face și o mască de păr hidratantă cu ingrediente găsite prin casă, cum ar fi ulei de rozmarin sau de cocos, avocado ori miere. Ori de câte ori este posibil, este recomandat să alegi varianta organică, pentru a te asigura că produsele pe care le aplici pe păr sunt libere de substanțe chimice de creștere și pesticide. Printre ingredientele care pot ajuta la orice, de la uscăciune până la repararea firelor deteriorate, se numără avocado, căpșuni, lămâie, miere, ulei de rozmarin, lapte de cocos, zahăr brun, banană, iaurt simplu, ouă, scorțișoară, ulei de măsline.
Uleiul de cocos poate fi folosit pentru păr și piele, este o grăsime sănătoasă pentru gătit, ajută la digestie și susține hormonii naturali ai corpului. În ceea ce privește podoaba capilară, o menține moale și previne ruperea firelor datorită capacităților sale ridicate de reținere a umidității. Deoarece uleiul de cocos este încărcat cu acizi grași, acesta pătrunde mai adânc decât balsamurile obișnuite, iar astfel puteți obține un păr frumos, moale, mătăsos și strălucitor.
De asemenea, și mierea prezintă o varietate de beneficii. În primul rând, este grozavă pentru că absoarbe umezeala din păr și împiedică pierderea prematură a acestuia. Mierea este, de asemenea, un emolient care ajută la netezirea și înmuierea părului tău, astfel că readuce strălucirea și luciul pierdut.
Pentru această rețetă trebuie să amesteci o lingură de ulei de cocos și o lingură de miere într-un bol. Transferă compoziția într-un bol și încălzește-o până se topește. Aplică pe firele de păr de sus în jos și acoperă cu o bonetă de duș timp de 15-20 de minute, apoi clătește.
Pașii pentru o mască simplă și eficientă
Cât de des poți să îți faci o astfel de mască depinde de tipul și starea părului tău. În general, o dată pe săptămână este suficient pentru ca majoritatea oamenilor să aibă un glow up. Dacă părul tău este sever deteriorat sau extrem de uscat, s-ar putea să ai nevoie mai frecvent, până la de două ori pe săptămână.
Ouăle sunt bogate în vitaminele A, D și E, proteine și acizi grași care ajută la menținerea strălucirii și a luciului. Deoarece părul tău este format, în principal, din proteine, aceste suplimente îi oferă o senzație de regenerare. Pe lângă faptul că este delicios atunci când este gătit sub formă de omletă, oul este și un excelent balsam natural!
Lămâia este cea mai bună pentru cei care au scalp gras, deoarece sucul are capacitatea de a absorbi excesul de ulei și grăsime. În plus, este bogată în vitamina C, care duce la un păr puternic, iar natura sa acidă va ajuta la curățarea firelor de orice produse depuse și praf. Lămâia conține, de asemenea, un compus numit limonenă, care adaugă volum și strălucire părului tern și lipsit de viață. Mai mult, sucul este excelent pentru combaterea mătreței, deoarece are proprietăți antifungice.
Pentru a face această mască trebuie să spargi un ou și să folosești doar albușul. Ulterior, stoarce o jumătate de lămâie într-un bol și amestecă albușul de ou și sucul până obții o consistență uniformă. Aplică pe părul umed de sus în jos, masează și acoperă cu o bonetă de duș. Lasă masca să acționeze timp de 30-45 de minute și clătește cu șampon și balsam. Desigur, cea mai bună modalitate de a scăpa de părul gras este prin măsuri preventive. Dacă vrei să îmbunătățești această mască de păr hidratantă, poți să adaugi lapte de cocos.