Prima pagină » Culinar » Cum să faci lapte de ovăz și la ce poți să îl folosești

Cum să faci lapte de ovăz și la ce poți să îl folosești

12 nov. 2024, 14:21,
în Culinar

Laptele de ovăz este un preparat delicios și cremos, pe bază de plante și fără lactate. Pentru a face rețeta aceasta la tine acasă ai nevoie de ovăz, apă și un blender. Totuși, există un dezavantaj în faptul că laptele de ovăz este cunoscut pentru a fi puțin lipicios, dar poți evita acest lucru.

Acest lapte vegetal a cucerit cu adevărat lumea în ultimii câțiva ani și a crescut în popularitate. Probabil că l-ai văzut în magazine sau la cafeneaua ta preferată. Nu este de mirare, având în vedere că este unul dintre cele mai cremoase produse fără lactate, cu exact cantitatea potrivită de dulceață și perfect pentru cei cu sensibilitate la nuci.

Cum să faci lapte de ovăz

Să faci lapte de ovăz delicios este foarte simplu. Totuși, dacă ai mai încercat alte tipuri de lapte vegetal în trecut, trebuie să fii atent pentru că nu este la fel ca atunci când faci lapte de migdale, unde storci cât mai mult lichid dintr-un sac. În această rețetă, scopul tău este să storci și să presezi amestecul cât mai puțin posibil. Altfel, va ajunge să fie lipicios și granulat.

În primul rând, adaugă ovăzul și apa filtrată într-un blender puternic și amestecă timp de 30 de secunde, până când capătă o textură cremoasă și albă. Pentru cea mai bună compoziție, ai grijă să nu mixezi prea mult.
Apoi, așează o sită cu plasă fină deasupra unui bol mare și toarnă laptele de ovăz prin ea. Unele fibre vor rămâne la baza sitei. E în regulă, pentru că acest lichid și orice pulpă de ovăz trebuie aruncate. Nu încerca să presezi pulpa pentru a obține mai mult lichid prin sită, deoarece laptele va deveni lipicios și granulat.
Pentru un lapte de ovăz mult mai cremos, strecoară lichidul de două ori, aruncând pulpa rămasă de fiecare dată. Această etapă este opțională, dar va oferi cea mai fină textură finală.
Spre deosebire de alte varietăți de lapte fără lactate, cel de ovăz nu trebuie agitat atunci când vrei să-l folosești. În schimb, lasă pulpa de ovăz rămasă să se așeze la fundul recipientului și toarnă laptele cremos de deasupra. Poți integra acest preparat într-un shake proteic.

Terci de ovăz cu lapte vegetal

Terciul de ovăz cu afine la cuptor este făcut cu ingrediente sănătoase, dar este foarte delicios. Conține fructe proaspete, unt de migdale și fulgi de ovăz întregi. Partea de sus este prăjită și cu aromă de nuci, având un strat de nuci macadamia și fulgi de cocos care devin crocanți și delicioși în cuptor. În același timp, mijlocul rămâne moale și cremos, umplând fiecare mușcătură cu un amestec uimitor de texturi. Este ușor dulce, condimentat cald și presărat cu afine suculente.

Pentru această rețetă sănătoasă ai nevoie, desigur, de ovăz, o banană zdrobită, lapte de ovăz făcut acasă și unt de migdale. Astfel, poți obține un aport de proteine, fibre și grăsimi sănătoase, astfel că este un mic dejun perfect. Pentru a îndulci natural ovăzul, poți adăuga sirop de arțar și scorțișoară. De asemenea, mai ai nevoie de ulei de cocos și praf de copt, care ajută ovăzul să se umfle ușor în cuptor, astfel încât să iasă moale și cremos, dar nu dens. În ceea ce privește fructele, afinele, atât proaspete, cât și congelate, sunt excelente. Pentru o textură crocantă, poți adăuga nuci și fulgi de cocos. Zahărul brun și sare de mare vor scoate în evidență toate aromele!

Mai întâi, pasează banana într-un bol, apoi adaugă laptele de ovăz, untul de migdale, siropul de arțar și uleiul de cocos și amestecă pentru a combina ingredientele. Ulterior, încorporează praful de copt, scorțișoara și sarea și bate din nou. Adaugă jumătate din afine, ovăzul și trei sferturi de cană de nuci. Folosește o spatulă pentru a amesteca până când compoziția este bine închegată. Pune compoziția de ovăz într-o tavă unsă, apoi adaugă afinele și nucile rămase, zahărul brun și fulgii de cocos.
În cele din urmă, pune totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coace timp de 40 până la 50 de minute. Toppingul ar trebui să fie crocant, iar mijlocul cremos datorită laptelui de ovăz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`