Dacă ai poftă de ceva dulce, o variantă ar fi fursecurile cu stafide, care se fac rapid și sunt absolut delicioase. Acestea sunt o alegere perfectă pentru cei care iubesc deserturile crocante și ușor de preparat, fiind ideale pentru a fi servite alături de o cană de ceai, cafea sau chiar ciocolată caldă.
Atunci când ești în pană de idei, o rețetă de fursecuri cu stafide și unt este perfectă. Poate unul dintre cele mai bune deserturi, aceste prăjiturele ne aduc aminte și de copilărie. Află cum să faci cele mai bune prăjiturele cu stafide.
Rețeta pentru fursecuri cu stafide
Aceste fursecuri cu stafide ne aduc aminte și de cofetăriile de altădată, unde puteam găsi și alte delicatese, precum limbile de pisică, adice acele fursecuri lungi, sau fursecuri cu untură. Totuși, este altceva atunci când le faci în casă, așa că ar trebui să încerci aceste gustări, fiind ideale de pus și pe masa de sărbători.
Pe lângă stafide, mai poți adăuga nuci, merișoare, alune sau alte fructe uscate. Poți încerca și rețeta americană în care să adăugați bucățele de ciocolată albă sau cu lapte. Pentru această rețetă ai nevoie de 140 gr făină, 100 gr unt, 100 gr zahăr pudră, 2 ouă și un praf de sare.
Ca o curiozitate și un aspect interesant, trebuie să știi că celebrele fursecuri cu ciocolată au fost inventate din greșeală. Asta s-a întâmplat în anul 1930, atunci când Ruth Graves conducea hanul „Toll House” împreună cu soțul ei. Aceasta era nutriționist și lector pe probleme gastronomice, iar de multe ori gătea pentru oaspeții hanului.
Într-o seară, când Ruth a vrut să facă fursecuri folosind o rețetă populară, a descoperit că nu mai are ciocolată de casă, așa că a sfărâmat o bucată de ciocolată demi-dulce.
Spre surprinderea ei, ciocolata nu s-a topit în totalitate, ci doar s-a înmuiat. Mai mult, și -a păstrat și forma, iar astfel au apărut fursecurile cu fulgi de ciocolată. De atunci, totul este istorie, iar rețeta ei a fost publicată în diverse ziare și cărți de bucate.
Cum să prepari aceste prăjiturele
Într-un bol se pune untul moale, peste care adăugăm zahărul pudră, apoi se amestecă până ce totul devine omogen, iar apoi adaugă și ouăle. Continuă să amesteci cu ajutorul unui tel de bucătărie, iar între timp se adaugă și esența de vanilie și praful de sare. Se încorporează și făina în tot acest amestec folosind telul.
Când tot amestecul a devenit omogen, poți adăuga și stafidele, apoi folosind spatula încorporează totul. Aluatul pentru fursecuri este gata, așa că poți tapeta o tavă cu hârtie de copt, iar fursecurile se pot forma cu ajutorul a două linguri. Între timp, încălzește și cuptorul la 200 de grade Celsius. De asemenea, poți încerca și o rețetă gustoasă de sărățele cu untură și drojdie.
Prăjiturelele se coc timp de 10 minute, până când se rumenesc, însă atenție să rămână moi la interior, așa că nu este nevoie să le coci pentru mai mult timp. Acum că sunt gata, le poți mânca reci sau calde, cu un pahar de lapte sau cafea. Totodată, poți să pregătești aceste fursecuri cu stafide pentru sezonul sărbătorilor.