Prima pagină » Culinar » Cum să faci ciocolată personalizată chiar de tine. Idei delicioase, pe placul oricui
Cum să faci ciocolată personalizată chiar de tine. Idei delicioase, pe placul oricui

Cum să faci ciocolată personalizată chiar de tine. Idei delicioase, pe placul oricui

07 nov. 2023, 09:36,
BZI.ro, în Culinar

Bomboanele de ciocolată personalizată pot fi pregătite în avans și ambalate frumos pentru a fi oferite cadou. Trebuie doar să adaugi o fundiță din panglică, celofan și o etichetă cu mesaj dedicat. Sunt ideale ca dar atunci când mergi în vizită, sau pe post de cadouri de sfârșit de an pentru profesori.

Ciocolată personalizată pentru cadouri speciale

Toată lumea adoră cadourile făcute manual, dar uneori gândul de a crea ceva de la zero poate părea puțin copleșitor! De asemenea, a face batoane de ciocolată de la zero poate fi o activitate care necesită timp, iar la final rezultatul să ne dezamăgească din cauza lipsei de experiență. Deci, de ce să nu transformi ciocolata cumpărată în batoane de ciocolată personalizate, perfecte pentru a fi oferite pe post de cadou în sezonul sărbătorilor. Este, de fapt, destul de simplu să faci batoane de ciocolată acasă. Dacă ai copii, aceasta este o activitate minunată de făcut împreună cu ei, deoarece ciocolata are întotdeauna succes la copii.

În ceea ce privește ingredientele, tot ce ai nevoie este ciocolată simplă topită – neagră, dulce, amară, cu lapte sau albă. Oricare dintre acestea va funcționa la fel de bine. În afară de ciocolată topită, va trebui să te echipezi cu matrițe din silicon. Poți folosi matrițe simple sau cu modele. Ciocolata topită poate fi pregătita în avans și ambalată frumos pentru a fi oferită cadou. Pentru această rețetă se vor folosi 300-450 grame de ciocolată neagră pentru topit și 80 grame ciocolată albă, 1/4 linguriță esență de caramel, 10 grame zahăr, 1/2 linguriță apă, 5 grame migdale.

Pentru o ciocolată cu caramel pe placul oricui, combină zahărul și apa într-o cratiță și lasă-le pe foc pentru a se carameliza ușor. Odată ce ajunge la etapa de caramel, adaugă rapid migdalele, amestecă și apoi toarnă amestecul pe folia de aluminiu. Întinde-le folosind o spatulă și lasă-le să se răcească complet. Odată răcit, mărunțește-l în bucăți mici și pune-l deoparte.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale

Pasul următor este să topești ciocolata neagră. Poți folosi metoda bain-marie sau să o topești la cuptorul cu microunde. Umple matrițele cu ciocolată și las-o să se întărească la temperatura camerei. Odată ce s-a întărit, împinge ușor matrița de silicon pentru a scoate ciocolata. Adaugă o lingură de ciocolată topită într-un con din hârtie de copt pentru a acoperi uniform spațiile și colțurile din matrița de silicon.
Ciocolata albă trebuie topita separat. La cele 80 de grame de ciocolată albă topita adaugă esența de caramel, amestecă bine și toarnă jumătate din ciocolata topită în matrița de silicon întinzând-o uniform. Presară cu generozitate bucățile sfaramitate de praline pregătit înainte. Adaugă restul de ciocolată topită deasupra și întinde-o bine, apoi las-o să se întărească la temperatura camerei.

La cele 80 de grame de ciocolată albă topită adaugă esența de caramel, amestecă bine și toarnă jumătate din ciocolata topită într-o matriță de silicon și niveleaz-o cât mai bine. Presară cu generozitate bucățile sfărâmițate de praline pregătite înainte. Adaugă restul de ciocolată topită deasupra și întinde-o bine, apoi las-o să se întărească la temperatura camerei.

Există multe metode de a personaliza ciocolata pe care vrei să o oferi cadou. Pentru batoane Kit Kat făcute acasă va trebui pur și simplu să așezi bucăți de napolitane cu aromă de vanilie între două straturi de ciocolată topită. Poți folosi fructe și esența preferată pentru a da ciocolatei un gust specific. De exemplu, poți adăuga esență de portocale și pudra de scorțișoară în ciocolată topită, iar deasupra să decorezi cu felii de portocale uscate. Alte adaosuri pentru o textură crocantă ar putea fi orezul expandat, goji sau fulgii de cocos.
Acestea au fost doar câteva idei, dar cerul este limita, atât în ceea ce privește aromele ciocolatei, cât și în ceea ce privește crearea designurilor personalizate. Practic, ciocolata personalizată poate fi creată după gusturile tale, cât și în funcție de ocazia pentru care o prepari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *