Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cum să faci cele mai frumoase poze de profil. Sfaturi de la un fotograf profesionist
Cum să faci cele mai frumoase poze de profil. Sfaturi de la un fotograf profesionist

Cum să faci cele mai frumoase poze de profil. Sfaturi de la un fotograf profesionist

29 sept. 2023, 15:37,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Având în vedere că social media preia practic controlul asupra vieților noastre, selfie-urile au ajuns o rutină, care încep cu machiajul și găsirea unei lumini bune Din păcate, dacă nu alegi un unghi potrivit, fotografia ta este puțin probabil să fie cea mai frumoasă poză de profil. Pentru a evita asta, urmează aceste sfaturi simple.

Cum să faci cele mai frumoase poze de profil

Uită-te către aparat. Pe măsură ce faci asta, ridică ușor sprâncenele pentru a-ți face ochii să pară mai mari. Apoi, gândește-te la ceva care te face cu adevărat să zâmbești, ceea ce va crea impresia de autenticitate, fapt care se va reflecta în fotografia ta.

Ridică-ți capul în sus. Acest lucru ajută la crearea impresiei unui gât mai lung și a unei linii a maxilarului mai accentuate. Poți, de asemenea, să-ți cobori umerii pentru a arăta mai relaxat. În loc să-ți ții telefonul în fața ta, ține-l în lateral pentru un unghi perfect.

Relaxează-ți gura și expiră, suflând aer prin buze. Indiferent dacă alegi să-ți ții gura ușor deschisă sau complet închisă, suflarea aerului printre buze înainte de a face poza, ajut aca buzele să nu pară tensionate în fotografie, și face și buzele să pară mai pline.

În timp ce ții telefonul în mână pentru a face un selfie, mișcă-te încet până găsești cea mai bună lumină și cel mai bun unghi.

Sfaturi de la un fotograf profesionist

Fotograful David Levene oferă sfaturi despre cum să obții fotografiile pe care le ai în minte.

Fii curajos și apropie-te de subiectul tău în loc să-l fotografiezi de la distanță. Fotografierea de la distanță poate face ca subiectul să pară prea neînsemnat în cadru sau să permită elementelor nedorite să se strecoare în compoziția ta. Dacă ești foarte aproape, încearcă să folosești lentile cu unghi larg, care fac imaginile să pară mai dinamice.

Fii creativ cu unghiurile de fotografiere, vezi cum arată subiectul tău dintr-o poziție joasă sau găsește un punct înalt din care să fotografiezi de sus. Explorează în loc să accepți doar ceea ce vezi în fața ta.

Observă lumina. Chiar dacă sună evident, merită să-ți amintești că fotografia depinde de lumină și, în general, o lumină de calitate bună te va ajuta să produci imagini mai impactante. Sigur, „ora de aur” (perioada imediat după răsăritul sau înainte de apus) poate fi frumoasă, dar ai putea găsi condiții mai interesante chiar înainte de răsărit sau după apus, când umbra serii se amestecă cu strălucirile albastre și galbene ale luminilor urbane.

Investește în obiective de calitate. Investind în obiective mai bune, vei vedea o îmbunătățire imediată în fotografiile tale. În afara obiectivelor care vin standard cu aparatul, vei obține un contrast și o claritate mai bună cu obiective cu focalizare fixă sau obiective de zoom de calitate superioară. Obiectivele „rapide” (cele care oferă o deschidere mai mare) îți vor permite, de asemenea, să fotografiezi mai eficient în condiții de lumină scăzută, pentru a obține cele mai frumoase poze de profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *