Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:59352;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Ce poate fi mai la indemana in zilele de post decat niste scovergi pudrate cu zahar vanilat? Iata si niste sfaturi pentru obtinerea unor gogosi delicioase: pentru a obtine gogosi cat mai pufoase, se adauga la framantat, spre final, o lingurita de otet. Dupa ce se taie aluatul de gogosi cu un pahar, se lasa rondelele acoperite intr-un loc cald, timp de 30 de minute, apoi se prajesc in ulei incins. Astfel, gogosile vor fi foarte pufoase si crescute.
Cum sa prepari treschi, gogosi uscate
Cum sa prepari treschi, gogosi uscate
Ingrediente
450 g faina
2 linguri zahar
1 ceasca apa calda
20 g drojdie de bere
1 praf de sare
zahar pudra aromatizat cu vanilie
Preparare
Freci drojdia cu o lingurita de zahar si doua linguri de apa, adaugi 2-3 linguri de faina, amesteci bine si lasi la crescut.Cerni restul de faina, faci o adancitura in mijlocul ei, adaugi maiaua dospita, o ceasca de apa calduta, un praf de sare, restul de zahar si framanti bine pana obtii un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, mai adaugi faina. Il lasi la crescut 30 de minute. Intinzi o foaie subtire, tai cu o rotita dintata suvite late de 4 cm, iar apoi bucati cu lungimea de 10 cm. Crestezi la mijloc cu un cutit bine ascutit si treci un capat al suvitei prin crestatura, imitand o fundita. Prajesti „funditele“ in ulei bine incins si le presari cu zahar pudra.
Cum sa faci cele mai bune gogosi cu flori de salcam
Cum sa faci cele mai bune gogosi cu flori de salcam
sursa: clickpoftabuna.ro