Prima pagină » Culinar » Cum să faci cel mai delicios nectar de pere, o rețetă naturală și sănătoasă perfectă pentru copii

Cum să faci cel mai delicios nectar de pere, o rețetă naturală și sănătoasă perfectă pentru copii

05 iul. 2024, 09:00,
BZI.ro, în Culinar

Nectarul de pere este o băutură plină de vitamine și delicioasă, perfectă pentru cei mici. O rețetă simplă de făcut, ce se poate depozita și peste iarnă.

Pentru a face cel mai delicios nectar de pere ai nevoie doar de câteva ingrediente. Timpul de preparare este de doar 20 de minute, întregul proces fiind gata în mai puțin de jumătate de oră.

Cum să faci nectar de pere

Pentru început, ai nevoie de doar câteva ingrediente simple: în jur de 1 kg de pere românești (dacă găsești pere produse la țară sau de la un producător local, cu atât mai bine, având astfel siguranța că iei un produs de calitate), 350 de grame de zahăr alb, în jur de jumătate de litru de apă, o lămâie pentru zeamă și vanilie.

Primul pas este să cureți perele pentru nectar. Perele se spală bine și se lasă la scurs. Atenție să le cureți bine și să le îndepărtezi sâmburii. Dacă știi că ai luat perele dintr-o sursă sigură, unde nu s-au folosit pesticide, atunci poți păstra și coaja, aceasta având de asemenea foarte multe beneficii pentru sănătate și un conținut ridicat de fibre.

Se ia apoi un castron cu 2 litri de apă rece în care se zdrobește jumătate de lămâie. Acest lucru are avantajul că va păstra perele neoxidate, menținându-le albe. Perele se taie în cuburi și se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu 350 ml de apă. Aici se toarnă și zahărul, cealaltă jumătate de lămâie și o linguriță de vanilie sau un plic de zahăr vanilat. Acestea se fierb până se înmoaie bine.

Beneficii pere

După ce acestea se fierb, se mărunțesc cu tot cu zeamă într-un mixer vertical până ce se obține o pastă. După acest proces, se trece pasta printr-o sită fină, de preferat cu ochiuri cât mai mici. Se adaugă apoi restul de apă, mai exact 150 ml, și se pune totul la fiert timp de 4-5 minute. După aceasta, poți să guști și să vezi dacă mai trebuie zahăr sau extract de vanilie. Desigur, poți adăuga acum orice aromă sau alte fructe pe care le dorești.

Acest sirop se îmbuteliază fierbinte în borcane sterilizate în prealabil și se închid ermetic cu capace sterilizate. Se acoperă cu o cârpă și se lasă la temperatura camerei până a doua zi. După aceasta, se pot depozita în debara sau beci.

Perele sunt fructe delicioase și sănătoase, pline de beneficii nutriționale. Ele sunt bogate în fibre, ceea ce ajută la digestie și menținerea sănătății intestinale. De asemenea, conțin vitamina C, esențială pentru sistemul imunitar, și vitamina K, importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor. Perele oferă și antioxidanți care protejează celulele de deteriorare.

Astfel, nectarul de pere este o băutură delicioasă și sănătoasă ce poate fi savurată pe tot parcursul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *