Prima pagină » Culinar » Retete de post » Cum sa faci cel mai bun drob de post din morcovi si ciuperci
Cum sa faci cel mai bun drob de post din morcovi si ciuperci

Cum sa faci cel mai bun drob de post din morcovi si ciuperci

18 apr. 2019, 15:40,
BZI.ro, în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:23497;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Recomandam aceasta reteta de drob din morcovi si ciuperci in perioada postului. Se face foarte usor in casa, din ingrediente minune si este neasteptat de gustos. Este o mancare consistenta, care tine de sat, datorita proteinelor din ciuperci si arahide. Puteti folosi si alte legume la prepararea acestui drob, precum ardei gras. In loc de arahide puteti folosi alune de padure, nuci sau migdale.

Ingrediente

  • 2 cani de orez integral fiert
  • 2 cani de morcov ras
  • 1 cana de ciuperci
  • 130 g de arahide coapte
  • 2 linguri de faina integrala sau de soia
  • 1 ceapa
  • 1 ¼ cana de apa sau lapte de soia
  • 1 lingurita de sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • verdeturi: patrunjel, marar, cimbru, salvie

Mod de preparare:

Decojiti arahidele si puneti-le in blender impreuna cu apa sau laptele. Mixati pana rezulta o compozitie fina, omogena. Daca nu aveti un robot in casa, dati arahidele prin masina de tocat carne, apoi amestecati-le cu apa sau laptele pana obtineti o pasta. Tocati ciupercile cat mai fin. Le puteti da de asemenea prin masina de tocat sau prin blender. Dati morcovul pe razatoare. Tocati ceapa si usturoiul marunt.

Amestecati toate ingredientele intr-un bol incapator. Adaugati sarea verdeturile tocate marunt si faina. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Puteti coace drobul in orice tava doriti: rotunda, de cozonac, patrata sau dreptunghiulara. Tapetati tava cu hartie de copt si ungeti-o cu putin ulei. Turnati compozitia in tava si nivelati cu dosul unei linguri. Introduceti tava in cuptorul incins si lasati drobul circa o ora. Incercati-l cu o scobitoare.

Scoateti drobul cu tot cu hartie din tava. Taiati-l dupa ce s-a racit complet. Il puteti servi simplu, ca atare, sau cu diferite legume – rosii, ardei, castraveti, ori cel mai bine cu o salata de verdeturi. Merge si ca garnitura pentru orez, piure sau alte mancaruri de post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *