Prima pagină » Culinar » Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți. Rețeta folosită de cele mai luxoase restaurante!

Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți. Rețeta folosită de cele mai luxoase restaurante!

16 sept. 2024, 11:01,
în Culinar

Cartofii prăjiți pot fi pentru cei mai mulți dintre noi o banalitate, însă, există o modalitate de preparare care îi transformă într-o adevărată delicatesă. Aceasta rețetă este folosită chiar și de cele mai luxoase restaurante din lume.

Cartofii prăjiți sunt fără îndoială una dintre cele mai populare mâncăruri din lume, apreciate pentru textura lor crocantă la exterior și moale la interior. Fie că sunt serviți simpli, cu sare, sau însoțiți de sosuri variate, aceștia reușesc să cucerească gusturile tuturor datorită simplității și aromei lor delicioase.

Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți

Cea mai bună metodă pentru ca niște simple cartofi prăjiți să devină foarte crocanți este ca ei să fie blanșați. Mai specific, e nevoie ca ei să fie puși în apă care fierbe, timp de trei minute. Apoi, aceștia sunt scoși și lăsați timp de zece minute în apa foarte rece. Ulterior, ei sunt puși pe un prosop de bucătărie pentru a elimina apa, iar apoi sunt puși în ulei încins.
Blanșarea cartofilor, adică fierberea lor, ajută la scoaterea umidității din cartofi, astfel că atunci când sunt prăjiți, ei devin foarte crocanți și aromați.

Se pare, însă, că această metodă clasică depinde în mare măsură și de cartofi. Aceștia pot fi crocanți sau mai puțin crocanți, în funcție de calitatea lor și chiar de sezon, deoarece nivelurile de amidon sau zahăr ale cartofilor variază de-a lungul anului.

Cartofii prăjiți conțin carbohidrați, proteine din cartof și grăsimi absorbite în timpul procesului de prăjire. Produsul alimentar are și sare care conține sodiu, condiment de suprafață.
Nutrienții care pe care îi obțineți din cartofi prăjiți pot varia în funcție de metoda lor de preparare.

Potrivit specialiștilor, cojile de cartofi au mai mulți nutrienți, inclusiv potasiu, fibre și vitamine B, ceea ce înseamnă că un consum de cartofi prăjiți cu coajă vă poate oferi vitamine și minerale suplimentare.

Arome inedite pentru această garnitură

Pe lângă această metodă de prăjire a cartofilor prăjiți, este foarte important să-i și aromatizați cum trebuie cu niște ingrediente mai speciale, astfel că, puteți încerca zaatarul, care este un mix de ierburi aromatice, originar din Orientul Mijlociu, care aduce un gust unic cartofilor prăjiți. Deși zaatarul are o aromă destul de puternică, aplicat cu măsură, poate adăuga o notă de prospețime și complexitate farfuriei, de asemenea, este foarte important să ajustați cantitatea pentru a nu acoperi aroma cartofilor.

Un alt condiment care se potrivește de minune cu cartofii prăjiți este boia de ardei, condiment inspirat de spanioli, puteți presăra pe cartofi boia dulce, boia iute sau boia afumată.

O rețetă tradițională britanică pentru chips-uri implică storpirea cartofilor prăjiți cu oteț, preferabil oțet de la murături pentru un plus de aromă. Folosiți un dispozitiv de pulverizare pentru a aplica oțetul și apoi adăugați sare pentru un gust deosebit.

Pentru un gust proaspăt, adăugați coajă de lămâie proaspăt rasă și sare peste cartofii prăjiți. Completați cu piper, parmezan ras și ierburi aromatice proaspete pentru o combinație delicioasă. Pudrați cartofii cu pulbere de curry, fie înainte de prăjire, fie imediat după ce au fost scoși din ulei, pentru a adăuga un gust profund și complex.

Deși cartofii prăjiți sunt un fel de mâncare simplu, cu puțină imaginație și câteva ingrediente interesante, putem transforma această gustare clasică într-o adevărată delicatesă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *